1. Gün İftar Menüsü | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

1. Gün İftar Menüsü

ERİŞTELİ YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI

Malzemeler

1 su bardağı yeşil mercimek
1/2 su bardağı erişte
1 soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı nane
1.5 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
4-5 su bardağı et suyu veya su

Hazırlanışı

Yeşil mercimeği dişe gelecek şekilde haşlayın. Tencereye tereyağı ve sıvıyağını ekleyip ısıtın. Üzerine yemeklik doğradığınız soğan ve sarımsağı ekleyip kavurun. Soğanın rengi değişince biber salçasını ekleyip 1-2 dk karıştırarak kavurun. 4 su bardağı et suyu veya suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra yeşil mercimek, erişte, tuz ve nane ekleyip erişte yumuşayan akalar kısık ateşte pişirin. Hazırladığınız çorbayı sıcak olarak servise sunun.

KARNIYARIK

Malzemeler

4 karnıyarıklık patlıcan
300 g kıyma
1 soğan
2 diş sarımsak
1 yeşil biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay karabiber
1/2 çay bardağı sıvıyağ

Kızartmak için
Ayçiçeği yağı

Sos için
1/2 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
1.5 su bardağı su

Üzeri içn
1 domates,
4 yeşil biber

Hazırlanışı

Patlıcanları alacalı soyun. Tavaya yeteri kadar sıvıyağ koyup ısıtın. Isınmış yağa patlıcanları ekleyip her tarafını kızartın. Kızarttığınız patlıcanları fırın kabına alın. İç harç için tavaya sıvıyağ koyup ısıtın. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip soteleyin. Kıymayı ilave edin. Kıymanın rengi dönünce ince kıydığınız biberleri ekleyin. 3-4 dk sonra salça, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. 2-3 dk daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Patlıcanların içini kıymalı harç ile doldurun. Salçaları, tuzu ve suyu bir kasede karıştırın. Karnıyarıkların üzerini gezdirin. Üzerini domates dilimi ve biber ekleyin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırın da kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servise sunun.

FIRIN SÜTLAÇ

Malzemeler

1 litre süt
1,5 (bir buçuk) çay bardağı pirinç (küçük çay bardağı)
1,5 (bir buçuk) yemek kaşığı Kenton Buğday Nişastası
1,5 (bir buçuk) su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 kutu krema (200 ml)

Hazırlanışı

Pirincin üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Yumuşayan pirincin üzerine 1 litre süt ve 1,5 (bir buçuk) su bardağı toz şeker ilave edip kaynaya kadar pişirin.

Ayrı bir yerde yumurta sarısı, Kenton Buğday Nişastası ve yarım çay bardağı suyu ekleyip karıştırın ve yavaşça kaynayan pirinçli süte ekleyin ve hızlıca karıştırın. Koyulaştıktan sonra 1 kutu kremayı da ilave edip 1-2 dk kaynatın. Fırına dayanıklı kaplara sütlacı paylaştırın. Fırın tepsisine sütlaç kaplarını koyun. Kapların yarısına gelecek kadar tepsiye su ekleyin. Fırınınızın sadece üst pişme ayarını açıp 200 dereceye getirin ve fırınınızı ısıttıktan sonra tepsiyi fırına verin. Kızarıncaya kadar pişirin. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra servise sunun.

Not: Krema isteğe bağlıdır, ancak krema sütlaca müthiş bir lezzet ve kıvam katmaktadır. Eğer krema eklemeyecek iseniz nişasta ölçüsünü 2 yemek kaşığı yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.