1.YIL PASTASI | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

1.YIL PASTASI

Kenton Tatlı Şefi markamızı temsil eden sosyal medya hesaplarımızda bir yıldır bizi takip eden sevgili takipçilerimize teşekkür etmek ve hesaplarımızın birinci yılını kutlamak için harika bir pasta tarifi hazırladık. Takipçilerimize yaptığımız bir anket sonucu malzemelerini belirlediğimiz 1. Yıl Pastası size doğum günlerinde ya da kutlamalarda kendi pastanızı yapmak için fikir verebilir.

1. Yıl Pastasını yapmaya başlamadan önce aşağıda yer alan videoyu izleyebilirsiniz.

Malzemeler

1 paket Kenton Pandispanya Karışımı
3 yumurta
7-8 yemek kaşığı su

Arası için

1 kutu Kenton Pastacı Kreması (2 poşet)
3 su bardağı soğuk süt (600 ml)
1 kutu Kenton Krokan Fındık

Üzeri için

1 poşet Kenton Sade Krem Şanti
1 su bardağı soğuk süt
1 paket Kenton Pembe Renkli Glazür
1,5 (bir buçuk) yemek kaşığı su (15 ml)
1 paket Kenton Renkli Granül Pasta Süsü
Çeyrek paket Kenton Beyaz Renkli Şeker Hamuru

Hazırlanışı

Derin bir kaba Kenton Pandispanya Karışımı, yumurta ve su ekleyip 4-5 dk çırpın. Pişirme kağıdı serdiğiniz ve kenarlarını yağladığınız kelepçeli kek kalıbına hamuru döküp yayın. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 35-40 dk pişirin. Pişen pandispanyayı fırından alıp soğutun.

Kreması için Kenton Pastacı Kremasını kaseye alın. Üzerine soğuk sütü ekleyip 3-4 dk çırpın. Pandispanyayı 3 kat olacak şekilde katlarına ayırın. Üst kat hariç her katına kremayı sürün. Kremanın üzerine Kenton Krokan Fındık serpip katlarını sırayla tamamlayın.
Başka bir kaseye 1 poşet Kenton Sade Krem Şantiyi ekleyin. Üzerine soğuk süt ekleyip 3-4 dk çırpın. Pastanın dışını krem şanti ile kaplayın.

Glazür kaplama için Kenton Pembe Renkli Glazürü kaseye alın. Üzerine su ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana dek karıştırın. Pastanın ortasına glazürü dökün. Kaşık yardımıyla üzerini kaplayıp kenarlarından hafif akmasını sağlayın. 30 dk bekletin.

Pastanın ortasına dikkatli bir biçimde 1 sayılı kurabiye kalıbı koyun. Kalıbın içerisine çay kaşığı yardımıyla Kenton Renkli Granül Pasta Süsü dökün. Kenarlarını da yine çay kaşığı yardımıyla Kenton Renkli Granül Pasta Süsü serpin. 45 dk bekletin. Kenton Beyaz Renkli Şeker Hamuru ile harf kalıbından Tatlı Şefi yazısı çıkarın ve pastanın üzerine dikkatlice koyun. Glazür katılaştıktan sonra üzerinden kurabiye kalıbını dikkatlice alın. Oda ısısında 2-3 saat bekletip servise sunun.

Püf Noktası; Kenton Renkli Granül Pasta Süsünün servis sırasına kadar renk canlılığını koruyabilmesi için Glazür ile kaplama ve Granül pasta süsü ile süsleme kısmını pastayı servis edeceğiniz gün hazırlamanız daha uygun olur. Glazür ile pastanızı kolay kaplayabilmeniz için pandispanyayı 1 gün önceden hazırlayıp pastacı kreması ve krem şanti ile kaplayıp buzdolabında dinlendirmelisiniz.

Afiyet olsun.

Diğer pasta tariflerini incelemek için Kenton Pasta Tarifleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.