10. Gün İftar Menüsü | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

10. Gün İftar Menüsü

PERDE PİLAVI

Malzemeler

2 adet kalça tavuk but
2 su bardağı baldo pirinç
1 türk kahvesi fincanı dolmalık fıstık
1 su bardağı kabukları soyulmuş badem
3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
2,5 su bardağı sıcak tavuk suyu

Fırın kabını yağlamak için
Yarım yemek kaşığı tereyağı

Perdesi için:
2 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1/2 çay bardağı ayçiçeği yağı
1 çay kaşığı tuz
yeteri kadar un (2,5-3 su bardağı)

Hazırlanışı

Tavuk butları haşlayın. Haşlanmış tavuğu didikleyin. Geniş bir tavaya 2 yemek kaşığı tereyağı ekleyip ısıtın. Üzerine bademleri ve fıstıkları ekleyip az kavurun. Bademlerin yarısını ayrı bir kaseye alın. Tavaya yıkadığınız pirinci ekleyip kavurun. Tuz ve baharatları ilave edin. Tavuk suyunu ekleyip pirinçler dişe gelecek kıvama gelene kadar kısık ateşte pişirin. Hamuru için derin bir kaba un hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştırın. Azar azar un ekleyip elinize yapışmayan ancak yumuşak bir hamur kıvamını alana dek yoğurun. Fırın kabını tereyağı ile yağlayın. Ayırdığınız bademleri fırın kabına yapıştırın. Hamuru tezgaha alın. Üzerine az un serpip fırın kabınızdan daha büyük olacak şekilde açın. Hamuru fırın kalıbına kenarlarından taşacak şekilde koyun. Üzerine pilavı döküp yayın. Kenarlarından taşan hamuru üzerine kapatın. Kalan tere yağını sürün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin. Pilavı fırından alıp 5 dk bekletin. Dinlenmiş olan perde pilavını ters çevirip servis tabağın alın ve servise sunun.

TAS KEBABI

Malzemeler

750 g kuşbaşı kuzu eti
2 yemek kaşığı tereyağı
1 büyük soğan
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
3-4 su bardağı sıcak su

Hazırlanışı

Tencereye tereyağını koyup eritin. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip soteleyin. Soğanın rengi dönünce kuzu etini ve ince kıydığınız sarımsakları ekleyip 4-5 dk kavurun. Salçaları ilave edip karıştırın. Tuz ekleyin. Üzerini çıkacak kadar su ekleyip karıştırın. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan almaya yakın karabiberi ekleyip karıştırın. Sıcak olarak servise sunun.
Not: Suyun miktarını kendi damak tercihinize göre ayarlayın.

BİTTER ÇİKOLATALI MANOLYA PUDİNG

Malzemeler

1 paket Kenton Muzlu Manolya Puding
500 ml (2,5 su bardağı) süt
80 g Kenton Kuvertür Bitter Çikolata
7-8 adet çilek

Hazırlanışı

Tencereye 500 ml sütü alın. Üzerine Kenton Muzlu Manolya Puding poşetinin tamamını ekleyin. Orta ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Kaynayınca üzerine Kenton Kuvertür Bitter Çikolata ekleyip 2-3 dk daha karıştırarak kısık ateşte pişirin. Pudingi oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında 2 saat soğumaya bırakın.

Buzdolabında aldığınız pudingin üzerine kutudan çıkan krema karışımını ekleyip mikser yardımıyla önce düşük daha sonra yüksek hızda 2-3 dk çırpın. Kaseye az puding ekleyin. Üzerine kutudan çıkan bisküvi tozunu ekleyip kaşık yardımıyla yayın. Kenarlarına çilek dilimleri dizin. Ortasına tekrar puding koyun. Kalan bisküvi tozunu da ekleyip çilek dilimleriyle süsleyin. Buzdolabında 1 saat kadar dinlendirip servise sunun.

Afiyet olsun