13. Gün İftar Menüsü | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

13. Gün İftar Menüsü

MAMZANA

Malzemeler

3 adet közlenmiş patlıcan
2 adet közlenmiş kırmızı biber
3-4 yeşil biber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 diş ezilmiş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber

Üzeri için
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı pul biber
5-6 dal ince kıyılmış maydanoz

Hazırlanışı

Patlıcanları ve biberleri doğrayın. Üzerine tuz, sarımsak, karabiber ve zeytinyağı ekleyip karıştırın. Hazırladığınız salatayı servis tabağına alın. Yoğurdu br kasede çırpın. Salatanın üzerine gezdirin. Pul biber ve zeytinyağını cezvede bir taşım kaynatın. Yoğurdun üzerine gezdirin. Kıyılmış maydanoz serpip servise sunun.

KİLİS TAVA

Malzemeler

Yarım kg kuzu-dana karışık kıyma
1 soğan
1 domates
2 kırmızı biber
2-3 yeşil biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber

Üzeri için
2 domates
2-3 biber

Hazırlanışı

Sebzeleri çok ince olacak şekilde doğrayın veya mutfak robotundan çekip kaseye alın. Üzerine kıyma ve baharatları ekleyip iyice yoğurun. Kıymalı harcı tepsiye alın. Üzerine domates ve biber dilimleri koyup önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin.

İMAM SARIĞI TATLISI

Malzemeler

1 paket Kenton Pandispanya Karışımı
3 yumurta
1 paket Kenton Kakao (25 g)
2-3 yemek kaşığı sıvıyağı
7-8 yemek kaşığı su

Kreması için
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı Kenton Mısır Nişastası
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı toz şeker
1 paket Kenton Şekerli Vanilin

Üzeri için
80 g eritilmiş Kenton Bitter Kuvertür Çikolata
1 su bardağı hindistan cevizi rendesi

Hazırlanışı

Derin bir kasenin içerisine 1 paket Kenton Pandispanya Karışımı, Kenton Kakao, yumurta, sıvıyağı ve su ekleyip 4-5 dk çırpın. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Kek hamurunu tepsiye yayıp önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 15-18 dk pişirin. Keki fırından çıkarıp soğutun.

Tencereye Kenton Şekerli Vanilin hariç tüm malzeleri alıp karıştırın. Koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan almaya yakın 1 paket Kenton Şekerli Vanilin ekleyip karıştırın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Kekten bardak veya kurabiye kalıbı yardımıyla daireler çıkarın. Kekin üzerine krema sürün. Üzerine ikinci keki koyun ve kenarlarını kremayla kaplayın. Hazırladığınız mini pastaların kenarlarını hindistan cevizi rendesine bulayın . Kekin orta kısmına benmari usulü eritilmiş Kenton Bitter Kuvertür Çikolata ekleyin. Çikolata katılaştıktan sonra servise sunun.

Afiyet olsun