14. Gün İftar Menüsü | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

14. Gün İftar Menüsü

PUMPUM ÇORBASI

Malzemeler

Yarım su bardağı mısır unu
4 su bardağı tavuk veya et suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber

Üzeri için
Ekmek kruton
1 çay kaşığı pul biber

Hazırlanışı

Tencereye tereyağı hariç tüm malzemeleri alıp karıştırın. Kaynamaya başlayınca tereyağını ilave edin. Koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Hazırladığınız çorbayı servis kasesine alın. Üzerine kruton ve pul biber serpip servise sunun.

TAVUK ŞİNİTZEL

Malzemeler

1 kg tavuk göğüs eti (inceltilmiş şinitzellik et)
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı Kenton Mısır nişastası
2 yumurta
1.5 su bardağı galeta unu
Yarım çay kaşığı tuz

Kızartmak için
Yeteri kadar ayçiçeği yağı

Hazırlanışı

Un, Kenton Mısır Nişastası ve tuzu karıştırın. İnceltilmiş göğüs etlerini önce unlu karışıma, sonra çırpılmış yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Sıcak olarak servise sunun.

Sakızlı Muhallebili Milföy Pasta

Malzemeler

Kreması için:

2 paket Kenton Geleneksel Lezzetler Sakızlı Muhallebi
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı tereyağı

Milföyler için:
6 adet milföy
1 yumurta sarısı

Üzerinin fıstıklı karışımı için:
1 çay bardağı kırılmış antepfıstığı
1 çay bardağı file fındık
1 çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı esmer şeker

milfoylu-tavuk-gogsu

Hazırlanışı

Milföylerin hepsini üst üste koyun ve merdane yardımıyla, bıçak sırtı kalınlığında inceltin. Milföylerden 4 cm 10 cm ebatlarında 18 adet parça kesin. Sadece 6 adet milföyün üzerine yumurta sarısı sürün.

Antep fıstığı, file fındık, tarçın ve esmer şekeri bir kapta harmanlayın. Yumurta sarısı sürdüğünüz 6 adet milföyün üstüne hazırladığınız karışımı serin. 175 °C önceden ısıtılmış fırında altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin.

2 paket Kenton Sakızlı Muhallebi karışımını 2 su bardağı sütle pişirin ve hafif ılıyınca tereyağını ekleyin.  Mikser yardımıyla orta devirde 2 dakika çırpın. Sakızlı Muhallebi kremasını bir sıkma torbasına doldurun ve resimdeki gibi milföy katmanlarını hazırlayın. Buzdolabında 1 saat dinlendirerek servis edin.

Afiyet Olsun.