15. Gün İftar Menüsü | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

15. Gün İftar Menüsü

KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER ÇORBASI

Malzemeler

4 adet közlenmiş biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı dolusu un
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
4-5 su bardağı tavuk veya et suyu
1 çay bardağı krema
Tuz, karabiber

1. Közlenmiş Kırmızı Biber Çorbası

Hazırlanışı

Tencereye 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyip ısıtın. Kırmızı soğanı ekleyip soteleyin. Salçayı ilave edin ve karıştırın. Üzerine unu ekleyip hızlı bir şekilde karıştırın. Biberi ekleyip karıştırın. 3-4 dk sonra 4 su bardağı tavuk veya et suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra el blenderinden çekip pürüzsüz olana dek çekin. Kısık ateşte 5 dk pişirin. Kremayı da ekleyin ve karıştırın. 2 dk daha pişirip ocaktan alın. Sıcak olarak servise sunun.
Afiyet olsun.

SOĞAN KEBABI

Malzemeler

1 kg soğan (küçük boy)
600 g orta yağlı kıyma (1 kere çekilmiş)
1 çay kaşığı Kenton Karbonat
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için
3 yemek kaşığı nar ekşisi
1 su bardağı su

Soğan Kebabı

Hazırlanışı

Soğanın kök kısmını kesin. Kabuklarını kesmeyin ve yıkayın. Ortasını tabanına değmeyecek şekilde kesin. Kıyma, Kenton Karbonat, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın ve yoğurun. Ceviz büyüklüğünde köfteler koparıp kesik olan kısmı kıyma ile doldurun.
Fırın kabını az yağlayın. Soğanları kaba koyun. Yarım su bardağı su gezdirin. Üzerini pişirme kağıdı ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 10-15 dk pişirin. Daha sonra üzerindeki kağıdı alıp kızarıncaya kadar pişirin. Fırından almaya yakın kasede karıştırdığınız nar ekşisi ve yarım su bardağı suyu gezdirip tekrar fırına verin. 10 dk daha pişirip fırında alın. Sıcak olarak servise sunun.
Not: Servise sunarken kebapların üzerine nar ekşisi gezdirebilirsiniz.
Afiyet olsun.

VİŞNELİ SAKIZLI MUHALLEBİ PASTASI

Malzemeler

1 poşet Kenton Sakızlı Muhallebi
12-13 adet kedi dili bisküvisi
2,5 (iki buçuk) su bardağı soğuk süt
80 g Kenton Kuvertür Beyaz Çikolata

Vişne sosu için
1 su bardağı dondurulmuş vişne
2 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı vişne suyu
2 yemek kaşığı Kenton Mısır Nişastası

Kedidillerini ıslatmak için
1 tatlı kaşığı granül kahve
1 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı sıcak su

Üzeri için
1 çay bardağı Kenton Karamelize Fındık

3. Vişneli Sakızlı Muhallebi Pastası

Hazırlanışı

Sos tenceresine vişneli sos için gerekli olan malzemeleri ekleyip karıştırın. Koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Streç film ile kapladığınız baton bir kalıba vişneli sosu döküp yayın.
1 poşet Kenton Sakızlı Muhallebiyi tencereye alın. Üzerine sütü ekleyip orta ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan almaya yakın Kenton Kuvertür Beyaz Çikolatayı ekleyip karıştırın. Çikolata eridikten sonra tencereyi ocaktan alın. Vişneli sosun üzerine hazırladığınız muhallebinin yarısını döküp yayın. Üzerine kahveli suya batırdığınız kedidillerini dizin. Kalan muhallebiyi döküp yayın. Yine kahveli suya batırdığınız kedidillerini dizin. Üzerini streç film ile kaplayıp buzdolabında 3-4 saat dinlendirip servise sunun.
Afiyet olsun.