16. Gün İftar Menüsü | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

16. Gün İftar Menüsü

YAYLA ÇORBASI

Malzemeler

1 çay bardağına yakın pirinç
1,5 (bir buçuk) su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı dolusu un
4-5 su bardağı su veya tavuk suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

Tencereye yoğurt, yumurta sarısı, 4 su bardağı tavuk suyu ve un ekleyip pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırın. Tencereyi ocağa alın. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşmasını sağlayın. Kaynamaya başladıktan sonra yıkadığınız pirinci ilave edip karıştırın. Pirinçler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Tuz, nane ve tereyağını da ilave edin. 3 dk pişirip servis kaselerine çorbayı alın.

Not: Nane ve tereyağını tencereye eklemek yerine dilerseniz sos tenceresine alıp kaynatıp çorbanın üzerine gezdirebilirsiniz. Çorbanın su miktarını koyuluğuna göre ayarlayabilirsiniz.

Afiyet olsun

ÇÖKERTME KEBABI

Malzemeler

4 dilim antrikot
4 adet büyük boy patates
1 su bardağı domates püresi
2 diş sarımsak
1 soğan
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yoğurtlu sos için
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
Yarım çay kaşığı tuz

Kızartmak için
Ayçiçeği yağı

Hazırlanışı

Etleri şerit halinde doğrayın. Soğanları yemeklik doğrayın. Tavaya etleri ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Üzerine tereyağı ekleyip karıştırın. Soğanı ilave edin. Soğan yumuşayınca 1 çay kaşığı tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Etler piştikten sonra ocaktan alın. Eğer etler pişmez ise üzerine yarım su bardağı su ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin.

Tavaya yeteri kadar yağ koyup ısıtın. Üzerine kibrit çöpü büyüklüğünde doğradığınız patatesleri ekleyip kızartın Sos için sos tenceresine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip ısıtın. Üzerine ince doğradığınız sarımsakları ekleyip az kavurun. Domates püresi, kalan tuz ve pul biberi ekleyip karıştırın. 3-4 dk pişirip ocaktan alın. Yoğurtlu sos için sarımsak, yoğurt ve tuzu karıştırın. Servis tabağına patatesleri alın.

Üzerine sarımsaklı yoğurt, et ve son olarak domatesli sos ekleyip servise sunun.

Afiyet olsun

DONDURMALI PROFİTEROL

Malzemeler

Profiterol hamuru için
200 ml (1 su bardağı) su
1 su bardağı un
125 g (yarım paket) margarin
3 adet büyük boy yumurta
Arası için
Vanilyalı Dondurma
Sosu için
Kenton Çikolatalı Sos
500 ml (2,5 su bardağı) süt

dondurmalı-profiterol

Hazırlanışı

Profiterol hamurunu hazırlamak için, 1 su bardağı suyu ve 125 gram margarini bir tencerede kaynatınız. Ardından 1 su bardağı unu da ekleyerek 3-4 dakika sürekli olarak karıştırınız. Toparlanan hamuru ocaktan alıp oda sıcaklığında 15 dakika dinlenmeye bırakınız. Yumurtaları birer birer ekleyerek dinlenmiş olan hamura yediriniz. Hamur, yumurtalarla tamamen karıştıktan sonra 15 dakika daha dinlendiriniz. Birer tatlı kaşığı hamuru pişirme kağıdı serili fırın tepsisine arada boşluk kalacak şekilde kaşık yardımıyla dökünüz. 180 °C (önceden ısıtılmış) fırında 40-45 dakika pişiriniz.
Sos için, 500 ml (2,5 su bardağı) sütü tencereye boşaltınız. Üzerine Kenton Çikolatalı Sosu ilave ediniz. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişiriniz. Kaynamaya başladıktan 2-3 dakika sonra ateşten alınız. Kabuk tutmasını engellemek için arada karıştırarak oda sıcaklığına kadar soğutunuz. Profiterollerin arasına dondurma koyarak ve üzerine sos dökerek servis yapınız.
Not: Dondurmanın erimemesi için servisin hemen öncesinde profiterollerin arasına ekleyiniz.
Afiyet olsun