17. Gün İftar Menüsü | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

17. Gün İftar Menüsü

TERBİYELİ TAVUK ÇORBASI

Malzemeler

1 adet haşlanmış tavuk kalça
1 çay bardağı tel şehriye
1 su bardağı yoğurt
1,5 (bir buçuk) yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
5-6 su bardağı tavuk suyu
1 çay kaşığı tuz

Üzeri için
1,5 (bir buçuk) yemek kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı pul biber

terbiyeli-tavuk-çorbası

Hazırlanışı

Tencereye 5 su bardağı tavuk suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Terbiye için ayrı bir kasede yoğurt, yumurta sarısı ve unu karıştırın. Kaynayan sudan 2 kepçe alıp terbiyenin üzerine ekleyip karıştırın ve sıcaklığını arttırın. Kaynayan tavuk suyuna yavaşça ekleyip hızlıca karıştırın. Kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Kaynadıktan sonra kısık ateşe alın.
Üzerine didiklediğiniz tavuk eti ve tel şehriyeyi ekleyin. Tel şehriye yumuşadıktan suyunu kontrol edin. Gerekirse su ekleyip kaynatın. Tuz ekleyip karıştırın ve tencereyi ocaktan alın. Sos için tereyağı ve pul biberi sos tenceresine bir taşım kaynatın. Çorbayı servis kaselerine alın. Üzerine sosu gezdirip sıcak olarak servise sunun.

Afiyet olsun

ORMAN KEBABI

Malzemeler

1 kg kuzu kuşbaşı
2 orta boy patates
1 su bardağı bezelye
2 havuç
2 adet rendelenmiş domates
1 yemeklik doğranmış soğan
2 diş ince kıyılmış sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Yeteri kadar su

orman-kebabı

Hazırlanışı

Tencereye tereyağı ve ayçiçeği yağı ekleyip ısıtın. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip soteleyin. Soğanın rengi değişince sarımsakları ekleyin. Kuzu etini ilave edin. Suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Rendelenmiş domates ve salçaları ekleyip karıştırın. Halka şeklinde doğradığınız havuç ve bezelyeyi ekleyin. 5-6 dk pişirdikten sonra iri küp şeklinde doğradığınız patatesi ilave edin. Üzerini geçmeyecek şekilde su ekleyip kaynamaya bırakın. Sebze ve etler pişmeye yakın tuz ve karabiber ilave edin. Suyunu kontrol edin. Piştikten sonra tencereyi ocaktan alıp sıcak olarak servise sunun.

 

Afiyet olsun

MUHALLEBİLİ REVANİ

Malzemeler

1 paket Kenton Revani
3 yumurta
100 ml (1 çay bardağı) süt

Şerbet için
550 g (3,5 su bardağı) şeker
1 Litre (5 su bardağı) su
Yarım limon suyu

Muhallebi için
3 su bardağı (600 ml) süt
2 yemek kaşığı Kenton Mısır Nişastası
2,5 (iki buçuk) yemek kaşığı un
1 çay bardağı toz şeker
1 paket Kenton Şekerli Vanilin

Üzeri için
Yarım su bardağı Hindistan Cevizi Rendesi
1 çay bardağı Kenton Karamelize Fındık

muhallebili-revani

Hazırlanışı

Şerbet için tencereye su ve şekleri ekleyip 5 dk kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyunu ilave edip 2-3 dk daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Derin bir kaba Kenton Revani toz karışımını, yumurta ve sütü ekleyip çırpın. Yağladığınız tart kalıbına hamuru döküp yayın. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 35-40 dk pişirin. Pişen revaniyi fırından alın. Üzerine soğuk şerbeti azar azar dökerek kekin çekmesi sağlayın.

Muhallebi için, süt, toz şeker, un ve Kenton Nişastayı ilave edip koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan almaya yakın 1 paket Kenton Şekerli Vaniliin ekleyip karıştırın ve tencereyi ocaktan alın. Revanin üzerine muhallebiyi döküp yayın. Hindistan cevizi serpin. Tatlı ılıdıktan sonra Kenton Karamelize Fındık serpin. 3-4 saat buzdolabında dinlendirip servise sunun.

Afiyet olsun.