19. Gün İftar Menüsü | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

19. Gün İftar Menüsü

MISIRLI PİLAV

Malzemeler

2 su bardağı baldo pirinç
1 su bardağı dondurulmuş mısır
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
3 su bardağı tavuk suyu
1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

Tencereye 2 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı ekleyip ısıtın. Üzerine yıkadığınız pirinci ekleyip orta ateşte 3-4 dk şeffaf bir renk alana dek kavurun. 3 su bardağı tavuk suyu, mısır ve tuz ekleyip karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Pilavın üzerini kağıt havlu ve sonrasında tencerenin kapağı ile kapatın ve en az 20 dk demlendirin. Ardından servise sunun.
Not: Pirincin cinsine göre su miktarı farklılık gösterebilir, ara ara suyunu kontrol edin Gerek uyarsanız sıcak su ilavesi yapın.
Afiyet olsun

ETLİ KURU FASULYE

Malzemeler

2 su bardağı kuru fasulye
500 g orta yağlı kuşbaşı dana eti
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 büyük boy soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Yeteri kadar sıcak su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı

Kuru fasulyeyi bir gece önceden bir kaseye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyip bekletin. Ertesi gün fasulyenin suyunu dökün. Tencereye 2 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı ekleyip ısıtın. Üzerine yemeklik doğradığınız soğan ve sarımsağı ekleyip rengi dönene kadar kavurun. Dana etini ekleyip 5-6 dakika kavurun. Domates ve biber salçasını ilave edip karıştırın. Fasulyeleri de ekleyip üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin ve karıştırın. Kapağı kapalı olarak orta ateşte kaynatın. Kaynamaya başlayınca, kısık ateşte fasulye ve et pişene kadar pişirin. Arada suyunu kontrol edin. Suyunu çekerse sıcak su ekleyin. Pişmeye yakın tuz ve karabiber ekleyip karıştırın ve sıcak olarak servise sunun.
Afiyet olsun

HAYRABOLU TATLISI

Malzemeler

400 g tatlı lor peyniri (suyu tamamen süzülmüş)
3 yumurta
1 su bardağı irmik
1,5 (bir buçuk) su bardağı un
2 çay kaşığı Kenton Karbonat
1 paket Kenton Şekerli Vanilin

Şerbet için
3,5 (üç buçuk) su bardağı toz şeker
6 su bardağı su
Yarım yemek kaşığı limon suyu

Üzeri İçin
1 poşet Kenton Kaymak Tadında Şanti
1 su bardağına yakın soğuk süt
1 su bardağı tahin
1 çay bardağı Kenton Karamelize Fındık
1 adet Kenton Krem Şanti Torbası

hayrabolu-tatlısı

Hazırlanışı

Mutfak robotuna lor peyniri ve yumurtaları ekleyip pürüzsüz olana dek çekin. Yumurtalı peyniri derin bir kaseye alın. Üzerine un, irmik, Kenton Karbonat ve Kenton Şekerli Vanilin ekleyip yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlayın. Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin. Pişirdiğiniz tatlıları fırından alın. Henüz sıcak iken kurabiyelerin altına ezmeden birkaç bıçak batırması yapın.
Şerbet için şeker ve suyu tencereye alın. Kaynamaya başlayınca limon suyu ekleyin. Hemen ardından tatlıları ekleyin. Şerbetini çekene kadar orta ateşte ara ara karıştırarak pişirin. Şerbetini çekince tatlıları tepsiye alın. Üzerine tenceredeki şerbeti gezdirip en az 3 saat dinlendirin.
Üzeri için 1 poşet Kenton Kaymak Tadında Şantiyi 1 su bardağına yakın soğuk süt ile çırpın. Kremayı yıldız duy taktığınız Kenton Krem Şanti Torbasına alın. Tatlılarınızın ortasına kremayı sıkın. Tahin gezdirip Kenton Karamelize Fındık serpin ve servise sunun.
Not: Hamurun kıvamı elimize yapışan ancak yuvarlanabilen bir kıvamda olmalıdır. Fazla un eklerseniz oldukça katı olur.
Afiyet olsun.