2. Gün İftar Menüsü | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

2. Gün İftar Menüsü

YUVALAMA

Malzemeler

1 kg kuzu gerdan
150 g dana kıyma
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı sıcak su
4-5 su bardağı et suyu
Tuz, karabiber

Terbiyesi için
400 g yoğurt (veya süzme yoğurt)
1 yumurta
2 yemek kaşığı un

Üzeri için
2 yemek kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı nane

Hazırlanışı

Tencereye kuzu gerdan etlerini alın. Üzerini geçecek şekilde su koyun. Kaynamaya başladıktan sonra etler yumuşayana kadar pişirin. Etleri ufak parçalara bölün. Pirinci derin bir kaseye alın. Üzerini geçecek kadar kaynamış sıcak suyu koyup 20 dk bekletin. Pirinçler yumuşadıktan sonra bolca suda yıkayın. Temiz bir tülbent üzerine pirinci alıp kurutun. Kurumuş olan pirinci mutfak robotundan ince olacak şekilde çekin. İrmiğin üzerine 3 yemek kaşığı sıcak su ekleyip 10 dk bekletin. Derin bir kaba kıyma, ince çekilmiş pirinç, irmik, sıvıyağ, tuz ve karabiber alıp karıştırın. Malzemeler birbirine iyice karıştıktan sonra bezelye büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlayın. Tencereye et suyunu alıp kaynatın. Kaynayan suya etleri ve köfteleri alın. Kısık ateşte 15 dk pişirin. Nohutları ekleyin. Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta ve unu alıp karıştırın. Kaynayan yemeğin suyundan 2 kepçe alıp azar azar yoğurtlu malzemenin üzerine ekleyip karıştırın. Yoğurtlu terbiyeyi yavaşça tencereye ekleyip karıştırın. İhtiyaç var ise tuz ve karabiber ekleyin. Kısık ateşte 5 dk pişirin. Ayrı bir yerde sos tenceresinde tereyağını eritin. Üzerine naneyi ekleyip kızdırıp ocaktan alın. Naneli sosu yuvalama yemeğinin üzerine gezdirip karıştırın. Sıcak olarak servise sunun.
Not: Yemeğin su miktarını kendi damak tercihinize göre ayarlayın.

TAVUKLU BEŞAMELLİ KARIŞIK SEBZE

Malzemeler

750 g Tavuk fileto
2 kabak
2 havuç
1/3 karnabahar
1/2 yemek kaşığı limon suyu
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı

Beşamel sos için
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı un
2.5 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için
1 su bardağı rendelemiş kaşar peyniri

Hazırlanışı

Karnabaharı çiçeklere ayırıp yıkayın. Tencereye yeteri kadar su ve limon suyu ekleyip kaynatın. Kaynayan suya karnabaharı ekleyip dişe gelecek kıvama kadar haşlayın. Haşlanan karnabaharı tenceden alın. Tavaya tereyağını ilave edip ısıtın. Üzerine küp kelinde doğradığınız tavuk etlerini ve sarımsağı ekleyip soteleyin. Tavuk etleri pişmeye yuvarlak kestiğiniz havuçları ekleyin. Havuçlar yumuşayınca yarım ay şeklinde kestiğiniz kabakları ve karnabaharı ekleyin. 3-4 dk pişirdikten sonra tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın. Hazırladığınız tavuklu sebzeyi fırın kabına döküp yayın. Beşamel sos için sos tenceresine tereyağı ve sıvıyağı ilave din. Yağ ısınınca unu ekleyip kavurun. Sütü yavaşça ekleyip hızlıca karıştırın. Muhallebi kıvamını aldıktan sonra ocaktan alın. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Tavuklu sebzenin üzerine döküp yayın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25 dk pişirin. Fırından almaya yakın rendelenmiş kaşar peyniri serpip tekrar fırına verin. Peynir kızarınca fırın alıp sıcak olarak servise sunun.

MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TATLISI

Malzemeler

1 paket Kemalpaşa Tatlısı
1 litre süt
3 yemek kaşığı tepeleme Kenton Mısır Nişastası
2 yemek kaşığı un
2/3 çay bardağı toz şeker (bir su bardağından 2 parmak az)
1 paket Kenton Şekerli Vanilin

Üzeri için
1 çay bardağı Kenton Karamelize Fındık

Kemalpaşa Tatlısını pişirmek için
4 su bardağı su
3,5 (üç buçuk) su bardağı toz şeker

Hazırlanışı

Tencereye su ve şekeri alın. Kaynamaya başlayınca Kemalpaşa tatlılarını ekleyip yumuşak ancak dağılmayacak kıvama gelene kadar pişirin. Pişirdiğiniz Kemalpaşalarını tencereden alın. Fazla şerbetinin süzülmesini sağlayın.

Muhallebi için tencereye süt, şeker, un ve Kenton Mısır Nişastasını ekleyip koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamını aldıktan sonra 1 paket Kenton Şekerli Vanilin ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Tart kalıbına Kemalpaşa Tatlılarını aralıklı kalacak şekilde dizin. Üzerine muhallebiyi döküp yayın. Oda ısısına geldikten sonra buzdolabına kaldırıp en az 5-6 saat dinlendirin. Hazırladığınız tatlıyı ters çevirip servis tabağına alın. Kenton Karamelize Fındık serpip servise sunun.

Afiyet olsun