20. Gün İftar Menüsü | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

20. Gün İftar Menüsü

NOHUTLU TARHANA ÇORBASI

Malzemeler

6 yemek kaşığı tarhana
1 çay bardağı haşlanmış nohut
2 yemek kaşığı tereyağı
1 soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
7 su bardağı tavuk veya et suyu
Tuz, pul biber, nane, karabiber

Hazırlanışı

Tarhananın üzerine 1 su bardağı tavuk veya et suyu ilave edip karıştırın ve yumuşaması için 10 dk bekletin. Ayrı bir tencereye tereyağını ekleyip ısıtın. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ve sarımsağı ilave edip soteleyin. Biber salçasını ekleyip karıştırın. Yumuşamış olan tarhanayı ve 6 su bardağı suyu ilave edip kaynamaya başlayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 5 dk pişirin. Üzerine nohut, tuz ve baharatları ekleyip 2 dk daha pişirip çorbayı ocaktan alın ve sıcak olarak servise sunun.
Afiyet olsun

SİVAS KATMERİ (4 adet için)

Malzemeler

1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket Kenton Instant Maya
1 tatlı kaşığı tuz
5-5,5 (beş buçuk) su bardağı kadar un

Arası için
200 g eritilmiş tereyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ

Üzeri İçin
2 yumurta sarısı

Hazırlanışı

Süt, su ve sıvıyağı derin bir kaba alıp karıştırın. Üzerine 5 su bardağı un, Kenton Instant Maya ve tuz ekleyip yoğurmaya başlayın. Hamur elinize yapışıyor ise biraz daha un ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana dek yoğurun. Hamurun üzerini süreç film ile kapatıp 40 dk mayalandırın.
Eritilmiş tereyağını ve sıvıyağı karıştırın. Hamurdan 8 beze çıkarın. İlk bezeyi merdane yardımıyla açabildiğiniz kadar açın. Her yerine yağ sürün. Hamurun her katına yağ sürerek zarf gibi katlayın. İkinci bezeyi açın. Üzerine yağ sürün. Ortasına katladığınız hamuru koyun. Yine katlarına yağ sürerek zarf gibi katlayın. Kalın bir kare elde edin. Kalan bezelere de yine ikişerli olmak üzere aynı işlemleri uygulayın. 20 dk mayalandırın. Mayalanan bezeyi tezgaha alıp geniş bir dikdörtgen olacak şekilde açın. Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye alın. Keskin bir bıçak yardımıyla verev çizikler yapın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Kalan bezelere de aynı işlemi uygulayın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servise sunun.
Afiyet olsun

ŞILLIK TATLISI (ŞANLIURFA)

Malzemeler

1şişe Kenton Krep Yap- Şekerli Vanilinli
400 ml (2 su bardağı) süt

Şerbet için
1,5 (bir buçuk) su bardağı su
1,5 (bir buçuk) su bardağı toz şeker
Yarım yemek kaşığı limon suyu

Üzeri için
1 paket Kenton Karamelize Fındık

ŞILLIK TATLISI (ŞANLIURFA)

Hazırlanışı

Şerbet için şeker ve suyu tencereye alın. Orta ateşte kaynatın. Kaynamaya başlayınca 3-4 dk kaynatıp limon suyunu ekleyin. 1-2 taşım kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alıp soğutun.
Kenton Krep Yap- Şekerli Vanilin şişesine 400 ml (2 su bardağı) süt ekleyip iyice çalkalayın. Tavaya 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ekleyip ısıtın. Üzerine Kenton Krep Yap döküp tavanın her tarafına yayın. Her iki tarafını da pişirip servis tabağına alın. Krep-yap hamuru bitene kadar aynı işlemleri uygulayın.
Servis tabağına 2 adet krep alın. Üzerine Kenton Karamelize Fındık serpin. Tekrar 2 adet krep koyun ve Kenton Karamelize Fındık serpin. Kalan 2 bezeyi de üzerine koyduktan sonra kare dilimlere ayırın. Şerbeti krebin üzerine gezdirin. Kalan Kenton Karamelize Fındığı serpin. 1 saat dinlendirip servise sunun.
Not: Dilerseniz şerbeti gezdirmeden önce tatlının üzerine 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı gezdirebilirsiniz.