21. Gün İftar Menüsü | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

21. Gün İftar Menüsü

TAHİNLİ PİYAZ

Malzemeler

2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1 kuru soğan
2 domates
2 haşlanmış yumurta
5-6 dal ince kıyılmış maydanoz

Sos için
1 su bardağına yakın tahin
2 diş ezilmiş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım limon suyu
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

Sos için gerekli olan malzemeleri derin bir kapta karıştırın. Soğanı ve domatesi küp şeklinde doğrayın. Kaseye fasulye, domates ve soğanı ekleyip karıştırın ve servis tabağına alın. Üzerine kıyımın maydanoz ve yumurta dilimleri koyun. Hazırladığınız sosu piyazın üzerine gezdirin. İnce kıyılmış maydanoz ve pul biber serpip servise sunun.
Afiyet olsun

KAŞARLI KÖFTE

Malzemeler

Yarım kg dana kıyma (döş etinden orta yağlı)
1 adet rendelenmiş soğan
1 diş rendelenmiş sarımsak
1 yumurta
4 yemek kaşığı Bünsa Galeta Unu
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı Kenton Karbonat
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Arası için
200 g taze kaşar peyniri (dilimlenmiş)

Hazırlanışı

Kıymayı derin bir kaseye alın. Üzerine tüm malzemeleri ekleyip en az 5-6 dk yoğurun. Yoğurduğunuz köfte harcını yumurta büyüklüğünde bezelere ayırın. Streç film üzerine köfte harcını alıp çay tabağı büyüklüğünde açın. Uzun kenarına 1 dilim peynir koyup yarım ay şeklinde kapatın. Peynirin pişerken çıkmaması için köftenin her tarafının kapanmış olmasına dikkat edin. Kalan bezelere de aynı işlemleri uygulayın. Izgara tavayı iyice ısıtın. Üzerine köfteleri koyun. Orta ateşte her tarafını iyice kızartıp sıcak olarak servise sunun.

Afiyet olsun

KADAYIFLI İRMİK TATLISI

Malzemeler

Muhallebi için
1 Litre süt
8 yemek kaşığı irmik
2 çay bardağı toz şeker
1 paket Kenton Şekerli Vanilin
50 g Kenton Kuvertür Beyaz Çikolata

Kadayıf için
120 g Kadayıf
3 yemek kaşığı toz şeker
60 g tereyağı
1 paket Kenton Karamelize Fındık

Hazırlanışı

Tavaya toz şekeri ve tereyağını alıp orta ateşte karıştırın. Tereyağı eriyince kadayıfı ilave edin. Kadayıfın rengi kahverengi olana kadar karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Tencereye sütü, irmiği ve toz şekeri alın. Koyulaşana kadar orta ateşte karıştırın. Koyulaşınca 1 paket Kenton Şekerli Vanilin ve 50 g Kenton Kuvertür Beyaz Çikolata ilave edip karıştırıp ocaktan alın.

Soğumuş olan kadayıfın üzerine 1 paket Kenton Karamelize Fındık ekleyip karıştırın. Streç film serdiğiniz fırın kabına kadayıfın yarısını serpin. İrmikli tatlının yarısını ekleyip yayın. Kalan kadayıfı serpin. Son olarak irmikli tatlıyı üzerine döküp yayın. Üzerine streç film serin. Buzdolabında 4-6 sat dinlendirin. Servis tabağına ters çevirip dilimleyip servise sunun.

Afiyet olsun.