22. Gün İftar Menüsü | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

22. Gün İftar Menüsü

PİRİNÇLİ DOMATES ÇORBASI

Malzemeler

1 su bardağı domates püresi
2/3 çay bardağı pirinç (bir su bardağından iki parmak az)
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı Kenton Önpişirilmiş Nohut Unu
5 su bardağı su
2 çay kaşığı tuz
2 diş ince doğranmış sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kuru fesleğen

Üzeri için
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1-2 dal taze fesleğen

Domatesli-Pirinç-Çorbası

Hazırlanışı

Tereyağı, zeytinyağını tencereye alıp ısıtın. Yağ ısındıktan sonra sarımsak ve salçayı ekleyip az kavurun. 1 yemek kaşığı Kenton Ön pişirilmiş Nohut Unu ilave edip kavurmaya devam edin. Domates püresini ilave edin. Su ekleyip hızlı bir şekilde karıştırın. Yıkadığınız pirinci ekleyip karıştırın. Pirinç yumuşayınca tuz ve karabiber ilave edip karıştırın. Son olarak fesleğen ekleyip karıştırın. Servis öncesi rendelenmiş kaşar peyniri ve fesleğen ekleyip sıcak olarak servise sunun.
Afiyet olsun.

KIYMALI GÜLLAÇ BÖREĞİ

Malzemeler

10-12 adet Güllaç Yaprağı

İç harç için
350 g kıyma
1 yemeklik doğranmış soğan
1 yemeklik doğranmış kırmızı biber
1 yemeklik doğranmış yeşil biber
1,5 (birbuçuk) çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
3-4 dal ince kıyılmış maydanoz
250 g rendelenmiş kaşar peyniri
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

Sos için
3 yumurta
2 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı ayçiçeği yağ
1 çay kaşığı Kenton Karbonat
Yarım çay kaşığı tuz

Üzeri için
2 yemek kaşığı susam
1 tatlı kaşığı çörek otu
3-4 dal ince kıyılmış maydanoz

Kıymalı-Güllaç-Böreği

Hazırlanışı

Tavaya tereyağı ve sıvıyağı alıp ısıtın. Üzerine soğanı ekleyip soteleyin. Biberleri ekleyip sotelemeye devam edin. Kıymayı ekleyin. 5-6 dk kavurun. Tuz ve baharatları ilave edip karıştırın ve ocaktan alıp maydanoz ekleyin ve ılımasını sağlayın.
Sos için gerekli olan malzemeleri derin bir kasede karıştırın. Güllaç yaprağını dörde bölün. Yaprakları sosa bulayıp yağladığınız fırın kabına dizin. 5 veya 6 güllaç yaprağını bu şekilde dizdikten sonra kıymalı harcı döküp yayın. Üzerine kaşar peyniri serpin. Kalan güllaç yapraklarına da aynı işlemi uygulayın. Kalan sosu böreğin üzerine gezdirin. Susam ve çöreotu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin. Pişen güllacı fırından alın. İlk sıcaklığı gittikten sonra dilimleyip servis tabağına alın. Maydanoz serpip servise sunun.
Afiyet olsun.

PUDİNGLİ İRMİK TATLISI

Malzemeler

1 paket Kenton Aile Boyu Vanilyalı Puding
2 su bardağı vişne suyu
5 su bardağı süt
9 tepeleme yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket Kenton Şekerli Vanilin
1 tepeleme yemek kaşığı Kenton Dark Kakao

Pudingli-İrmik-Tatlısı

Hazırlanışı

1 paket Kenton Aile Boyu Vanilyalı Pudingi tencereye alın. Üzerine 2 su bardağı vişne suyu ekleyip koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Kek kalıbını ılık suyla çalkalayın ve ardından pudingi kalıba dökerek kabuk tutması için bir kenarda bekletin.
Başka bir tencereye süt, irmik ve toz şeker orta ateşte koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan almaya yakın tereyağı ve Hindistan cevizi ekleyip karıştırın. Tatlıyı ocaktan alıp 1 paket Kenton Şekerli Vanilini ekleyip karıştırın.
Pudingin üzerine irmikli karışımın yarısını dökün. Diğer kalan yarısına ise 1 yemek kaşığı Kenton Dark Kakaoyu ekleyerek karıştırın. Tatlının üzerine kakaolu irmik tatlısı dökün dikkatlice yayın. 3-4 saat dolapta beklettikten sonra servis tabağına ters çevirin. Dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.

Not: Kenton Aile Boyu puding normalde 1 Litre süt veya meyve suyu ile hazırlanmaktadır, bu tarifte daha koyu bir kıvam elde etmek amacıyla daha az sıvıyla hazırlanmıştır.