23. Gün İftar Menüsü | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

23. Gün İftar Menüsü

FIRINDA KARIŞIK SEBZE

Malzemeler

2 patlıcan
2 kabak
2 diş sarımsak
1 su bardağı domates rendesi
1 çay kaşığı kuru fesleğen
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı su
1,5 (bir buçuk) çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için
3-4 dal ince kıyılmış maydanoz

fırında-sebze

Hazırlanışı

Patlıcanları alacalı soyup ince dilimleyin. Yarım çay kaşığı tuz ve su koyduğunuz kaba alıp 30 dk bekletin. Daha sonra suyunu dökün. Kabakları da aynı incelikte dilimleyin. Sos tenceresine zeytinyağı ve ince kıydığınız sarımsakları ekleyip soteleyin. Domates püresi, su, fesleğen, kalan tuz ve karabiber ilave edip kısık ateşte 5 dk pişirin. Fırın kabına sosun yarısını döküp yayın. Üzerine sırayla patlıcan-kabak şeklinde dizin. Kalan sosu da üzerine gezdirip 200 derecelik fırın da kızarıncaya kadar pişirin. Servise sunmadan önce ince kıydığınız maydanoz serpip servise sunun.
Afiyet olsun

AĞZI AÇIK

Malzemeler

5 su bardağı un
1 paket Kenton Kabartma Tozu
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
2-2,5 (iki buçuk) su bardağı su

Üzeri için
750 g dana orta yağlı kıyma
1 rendelenmiş soğan
2 çay kaşığı sumak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Kızartmak için
Yeteri kadar ayçiçeği yağı

ağzı-açık

Hazırlanışı

Su hariç hamur için gerekli olan malzemeleri derin bir kaba alıp karıştırın. Üzerine azar azar su ekleyip elimize yapışmayan bir hamur kıvamını alana dek yoğurun. Hamurun üzerini süreç film ile örtüp 1 saat dinlendirin.
İç harç için gerekli olan malzemeleri kasede karıştırın. Hamuru dörde bölün. Her bezeninin üzerine un serpip yufkadan daha kalın olacak şekilde açın. Daireler çıkarın. Her dairenin ortasına kıymalı harç koyun . Kenarlarını büzün. Isınmış olan yağda orta ateşte önce kıymalı yüzünü bize bakmayacak şekilde tavaya koyup her iki tarafınıda kızartın. Sıcak olarak servise sunun.
Afiyet olsun

SARAY SARMASI

Malzemeler

1 litre süt
1 su bardağı un
1,5 (bir buçuk) çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı Kenton Dark kakao
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket Kenton Şekerli Vanilin

Tepsiye serpmek için
1 su bardağı hindistan cevizi rendesi

Üzerine sürmek için
1 poşet Kenton Sade Krem Şanti
1 su bardağından 1 parmak az soğuk süt (3/4 su bardağı)

saray-sarması

Hazırlanışı

Tepsinin her tarafına hindistan cevizi serpin. Tencereye süt, şeker, un ve Kenton Dark Kakao ekleyip karıştırın. Tüm malzemeler iyice karıştıktan sonra orta ateşte koyulaşana kadar pişirin. Muhallebi kıvamını aldıktan sonra tereyağı ve Kenton Şekerli Vanilin ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Hindistan cevizi serptiğiniz tepsinin her tarafına kaşık yardımıyla muhallebiyi döküp spatula ile yayın. Soğuması için oda ısısında 1 saat bekletin. Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıp en az 3 saat dinlendirin.
Kaseye soğuk süt ve Kenton Sade Krem Şanti alıp mikser ile çırpın. Buzdolabından çıkardığınız tatlının üzerine döküp yayın. Tatlıyı dilediğiniz kalınlıktaki dilimlere ayırın. Rulo şeklinde kıvırıp servis tabağına alın. Buzdolabında 2 saat dinlendirin. Çilek dilimleri ile süsleyip servise sunun.
Afiyet olsun