24. Gün İftar Menüsü | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

24. Gün İftar Menüsü

LEBENİYE ÇORBASI

Malzemeler

1 su bardağı haşlanmış nohut
Yarım çay bardağı pirinç
5-6 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz

Köfteler için
250 g köftelik kıyma
Yarım rendelenmiş soğan (suyu süzülmüş)
1 yemek kaşığı Bünsa Galeta Unu
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber

Terbiyesi için
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
2 yemek kaşığı un

Üzeri için
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane

Hazırlanışı

Köfte için gerekli olan malzemeleri derin bir kasede karıştırın. Misket büyüklüğünde köfteler yapın.
Tencereye 5 su bardağı su ve yıkadığınız pirinci ekleyip pirinçler yumuşayana kadar haşlayın. Haşladığınız nohut ve tuzu ekleyip karıştırın.
Terbiye için ayrı bir kasede yoğurt, yumurta ve unu ilave edip pürüzsüz bir kıvam alana dek karıştırın. Kaynayan çorba suyundan 2 kepçe kadar yoğurtlu terbiyeye ilave edip karıştırın ve terbiyenin sıcaklığını arttırın. Kaynayan çorbaya azar azar ekleyip hızlıca karıştırın. Kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Kaynadıktan sonra hazırladığınız köfteleri ilave edin. 10 dk kadar pişirin. Suyu yeterli gelmez ise su ilave edin. Sos için tereyağı ve naneyi kızdırın. Kaynayan çorbaya ekleyip karıştırın. Çorbayı ocaktan alıp sıcak olarak servise sunun.

Afiyet olsun

LAZANYA

Malzemeler

1 paket Lazanya
1,5 (bir buçuk) su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Kıymalı harç için
400 g kıyma
1 yemeklik doğranmış soğan
2 diş kıyılmış sarımsak
1 rendelenmiş havuç
2 rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1,5 (bir buçuk) su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1,5 (bir buçuk) yemek kaşığı tereyağı

Beşamel sos için
2,5 (iki buçuk) su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı

Kıymalı harç için tavaya tereyağını alıp eritin. Üzerine soğan ve sarımsağı ekleyip yumuşayana kadar soteleyin. Kıymayı ilave edip karıştırın. Kıymanın rengi dönünce havucu ilave edip karıştırın. 2-3 dk sonra domates ve salçayı ekleyip karıştırın. 2 dk kadar pişirdikten sonra su, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. 5-6 dk orta ateşte pişirip tavayı ocaktan alın.

Beşamel sos için tencereye tereyağı ekleyip eritin. Üzerine unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun. Sütü ekleyip hızlıca karıştırın. Orta ateşte koyulaşana kadar pişirin. Tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın. Fırın kabına 1-2 kaşık beşamel sos sürüp yayın. Üzerine 1 sıra lazanya yapraklarını dizin. Beşamel sos sürüp kıymalı harç koyun. Az kaşar peyniri serpin. Son kat kalana kadar bu işlemleri tekrarlayın. Son kat üzerine beşamel sos sürüp peynir serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servise sunun.

Afiyet olsun

ÇİKOLATALI MUS

Malzemeler

220 g Kenton Kuvertür Bitter Çikolata
200 ml krema
3 yumurta akı
2/3 çay bardağı toz şeker (bir su bardağından iki parmak az)

Üzerine
1 tatlı kaşığı Kenton Dark Kakao
1 poşet Kenton Sade Krem Santi
1 su bardağından 1 parmak eksik soğuk süt (3/4 su bardağı)
1 adet Kenton Krem Şanti Torbası

Hazırlanışı

Kenton Kuvertür Bitter Çikolatayı benmari usulü veya mikrodalgada ara ara karıştırarak eritip ılımasını sağlayın. Ayrı bir kaseye yumurta akını ekleyip 2 dk orta hızda çırpın. Üzerine toz şekerini ilave edip 4 dakika daha çırpın. Derin bir kaba kremayı ekleyip önce düşük daha sonra yüksek hızda 3-4 dk çırpın. Kremanın üzerine erittiğiniz çikolatayı ilave edip spatula ile karıştırın. Şekerli yumurta akını 3 kere de olmak üzere çikolatalı kremanın üzerine ekleyip spatula ile yumurta akını söndürmeden karıştırın. Hazırladığınız musu kaselere paylaştırın.

Süt ve Kenton Sade Krem Şantiyi çırpın. Yıldız duy taktığınız Kenton Krem Şanti torbasına krem şantiyi alıp kupların üzerine sıkın. Çay süzgeci yardımıyla Kenton Dark Kakao serpin. Buzdolabında 2 saat dinlendirin ve servise sunun.

Not: Yumurta akı çiğ hissi oluşursa siz de alternatif olarak: yumurta akını toz şeker ile birlikte benmari usulü 2-3 mikser ile çırpın. Şeker eridikten sonra ocaktan alıp kar beyazı olana kadar çırpmaya devam edin ve kremalı çikolata karışımına tarifteki gibi ekleyin.

Afiyet olsun