26. Gün İftar Menüsü | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

26. Gün İftar Menüsü

YÜKSÜK ÇORBA

Malzemeler

1 su bardağı minik boy bohça mantı
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
5-6 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

Tencereye tereyağını ekleyip ısıtın. Üzerine un ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Domates salçasını ilave edip karıştırın. 5 su bardağı sıcak su ekleyin. Orta ateşte kaynatın.
Kaynamaya başlayınca mantı ve nohutları ekleyin. Mantılar pişince nane, karabiber ve tuz ekleyip karıştırın. Su yeterli gelmez size sıcak su ekleyin. Sıcak olarak servise sunun.

Afiyet olsun

FIRINDA SEBZELİ İNCİK

Malzemeler

4 adet kuzu incik
10-12 adet minik boy taze patates
2 havuç
5-6 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı su
1,5 (bir buçuk) çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

Patatesleri temizleyip yarıya bölün. Havuçları dilimleyin. Isınmış olan yağsız tavada kuzu incikleri alıp her tarafını eşit olacak şekilde kızartın. Fırın kabın kuzu incikleri, sarımsakları, patates ve havuçları ekleyin. Üzerine 1 çay bardağı su, tuz ekleyin. Üzeri açık olarak önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dk pişirin.
Daha sonra üzerini kapatıp etler yumuşayana kadar pişirin. Sıcak olarak servise sunun.
Not. Fırında pişerken suyunu ara ara kontrol edin. Suyunu çekmiş ve hala pişmemişse tekrar az su ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun

OMAÇ HELVASI

Malzemeler

4 su bardağı un
200 g tereyağı
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
Yarım su bardağı süt

Şerbeti için:
3,5 (üç buçuk) su bardağı toz şeker
4 su bardağı su

Üzeri için:
1 çay bardağı Kenton Karamelize Fındık

Hazırlanışı

Derin bir kaseye yarım su bardağı süt ve 4 su bardağı un ekleyip elinizle harmanlayın. Ovarak sütü una yedirin. Süzgece döküp 2 kere eleyin. Tencereye tereyağı ve ayçiçeği yağı ekleyip ısıtın. Üzerine süzgeçte kalmış olan iri hamur parçalarını ekleyip kavurun. İri hamurlar rengi değişince kalan ince hamurları da ekleyip koyu bir renk alana kadar kavurun.

Ayrı bir tencereye şekeri ve suyu ekleyip şeker eriyene kadar kaynatın. Şerbeti ocaktan alıp ılıması için serin bir yere alın.
Unu kavururken ılık olan şerbeti yavaşça tencereye ekleyip hızlıca karıştırın. Koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Sıcak iken kaşık yardımıyla helvadan alıp servis tabağına koyun. Kenton Karamelize Fındık ile süsleyip servise sunun.

Afiyet olsun