28. Gün İftar Menüsü | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

28. Gün İftar Menüsü

ÇOBAN SALATA

Malzemeler

3 iri boy domates
3 salatalık
1 kuru soğan
Çeyrek demet ince kıyılmış maydanoz
3 yeşil biber

Sos için
Yarım limon suyu
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Yarım yemek kaşığı nar ekşisi (isteğe bağlı)

Hazırlanışı

Tüm sebzeleri minik küp şeklinde doğrayıp büyük bir kaseye alın. Sos harcı hariç tüm malzemeleri kasede birleştirip karıştırın. Sos için malzemeleri küçük bir kavanoza koyun. Kapağını kapatıp güçlü bir şekilde 4-5 kere sallayın. Salatanın üzerine döküp karıştırtın. Hazırladığınız salatayı servis tabağına alıp servise sunun.
Afiyet olsun

KIYMALI KAPALI PİDE

Malzemeler

500 g un
1 paket Kenton Instant Maya
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
2 çay kaşığı tuz
Yeteri kadar ılık su

Arası için
400 g kıyma
2 soğan
Yarım çay bardağı sıvıyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için
50 g tereyağı

Hazırlanışı

Kıymalı harç için tavaya sıvıyağ ekleyip ısıtın. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanları ekleyip soteleyin. Soğan yumuşayınca kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin. Kıyma piştikten sonra tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın ve ocaktan alıp soğutun.
Su hariç hamur için gerekli olan malzemeleri derin bir kaba alıp karıştırın. Üzerine yavaş yavaş su ekleyip elimize az yapışan bir hamur halini alana kadar yoğurun. Hamurun üzerini streç film ile kapatıp oda ısısında 45 dk mayalandırın. Mayalanan hamuru tezgaha alıp bezelere bölün. Her bezenin üzerine un serpip uzunlamasına açın. Kıymalı harcı ortasına uzunlamasına koyun. Her iki ucu da ortada birleştirip kapatın. Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye pideleri alın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında tabanı kızarıncaya kadar pişirin. Pişen pidelerin üzerine tereyağı sürüp servise sunun.
Afiyet olsun

ROKOKO PASTASI

Malzemeler

2 paket kakaolu bisküvi
75 g eritilmiş tereyağı

Üzeri için
1 poşet Kenton Çilekli Krem Şanti
1 poşet Kenton Sade Krem Şanti
1,5 (bir buçuk) su bardağı soğuk süt
100 g çilekli dondurma
100 g kaymaklı dondurma

Üzeri için
100 g eritilmiş Kenton Kuvertür Bitter Çikolata
1 çay bardağı Kenton Ahududu Küpleri
1 çay bardağı Kenton Karamelize Fındık

Hazırlanışı

Bisküvileri un haline getirin. Üzerine tereyağı ekleyip karıştırın. Kelepçeli kek kalıbının tabanına streç film serin. Üzerine kakaolu bisküviyi döküp yayın ve kaşığın tersi ile bastırın.

Kaseye 1 poşet Kenton Çilekli Krem Şanti ve sütün yarısını ekleyip çırpın. Hacmi 2 katına çıkınca oda ısısında 10 dk beklettiğiniz çilekli dondurmayı ilave edip spatula ile karıştırın. Bisküvinin üzerine döküp yayın. Ayrı bir kaseye 1 poşet Kenton Sade Krem Şanti ve kalan sütü ekleyip çırpın. Hacmi 2 katına çıkınca oda ısısında 10 dk beklettiğiniz kaymaklı dondurmayı ilave edip spatula ile karıştırın. Çilekli kremanın üzerine döküp yayın. Derin dondurucuda 5-6 saat bekletin. Pastayı servis tabağına alın. Üzerine eritilmiş Kenton Kuvertür Bitter Çikolata gezdirin. Kenton Ahududu Küpleri ve Kenton Karamelize Fındık serpip servise sunun.

Afiyet olsun