29. Gün İftar Menüsü | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

29. Gün İftar Menüsü

Ezogelin Çorbası

Malzemeler

1,5 (bir buçuk) çay bardağı kırmızı mercimek
Yarım çay bardağı bulgur
4 yemek kaşığı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
1 kuru soğan
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
5-6 su bardağı tavuk suyu veya su
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kuru nane

Hazırlanışı

Tencereye bulgur, yıkadığınız kırmızı mercimeği ve pirinci ekleyin. 5 su bardağı tavuk suyu veya su ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte malzemeler yumuşayana kadar pişirin.
Ayrı bir tavaya tereyağını ekleyip eritin. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip kavurun. Salçaları ekleyip karıştırmaya devam edin. Tuz ve baharatları ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Tencereye sosu ekleyip karıştırın. Orta ateşte 5-6 dk pişirin. Suyunu kontrol edin. Yeterli gelmez ise su ekleyip tekrar kaynatın. Hazırladığınız çorbayı sıcak olarak servise sunun.
Afiyet olsun

MANTI

Malzemeler

3 su bardağı un
1 yumurta
Yeteri kadar ılık su
1 çay kaşığı tuz

İç harcı için
250 g kıyma
1 rendelenmiş soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Haşlamak için
Yeteri kadar su
Yarım çay kaşığı tuz

Üzeri için
2 su bardağı yoğurt
2 diş ezilmiş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber

Hazırlanışı

Yumurta ve tuzu derin bir kaseye alın. Çatal ile çırpın. Üzerine un ekleyin. Sert bir hamur olana dek azar azar su ekleyip en az 3-4 dk yoğurun. Yoğurduğunuz hamurun üzerini kapatıp 20 dk dinlenmeye bırakın. İç harcı için gerekli olan malzemeleri bir kasede karıştırın. Hamuru bezelere ayırın. Üzerine un serpip bıçak sırtı kalınlığında açın. Küçük karelere kesin.
Ortalarına kıymalı harcı koyup büzün ve bohça şeklini verin. Kalan tüm bezelere de aynı işlemi uygulayın. Tencereye yeteri kadar su ve tuz koyup kaynamaya bırakın. Kaynayan suya mantıları ekleyin. Orta ateşte mantılar su yüzüne çıkana kadar pişirin. Pişen mantıları kevgir yardımıyla tencereden alıp servis tabağına koyun. Sos için tereyağını sos tenceresine alın. Üzerine baharatları ekleyip 1-2 taşım kaynatın ve ocaktan alın. Sarımsak, yoğurt ve tuzu ayrı bir kasede karıştırın. Mantıların üzerine önce sarımsaklı yoğurt ve sonra sos gezdirip servise sunun.
Afiyet olsun

MİLFÖY BAKLAVA

Malzemeler

4 adet milföy
1 paket Kenton Karamelize Fındık

Üzeri için
50 g eritilmiş tereyağı

Şerbeti için
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Hazırlanışı

Tencereye şekeri ve suyu alıp karıştırın. Orta ateşte 5 dk kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyunu ekleyip bir taşım kaynatın ve ocaktan alıp soğutun.
Fırın kabına 2 adet milföyü yan yana koyun. Üzerine Kenton Karamelize Fındık serpin. Kalan 2 milföyü de üzerine koyun. Kareler halinde kesin. Tereyağını üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin Pişen baklavayı fırından alıp ilk sıcaklığının gitmesi için 10 dk bekletin. Daha sonra üzerine soğuk şerbeti gezdirip servise sunun.
Afiyet olsun