Malzemeler
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı ayçiçeği yağı
2,5 (iki buçuk) su bardağı un
1 paket Kenton Kabartma Tozu
1,5 (bir buçuk) çay kaşığı tuz
İç harcı için
100 g ince doğranmış sucuk
1 çay bardağı rendelemiş taze kaşar peyniri
1 adet ince doğranmış kırmızı biber
Üzeri için
1 su bardağı Bünsa Galeta Unu
Hazırlanısı
Kaseye yoğurt sıvıya, un, tuz, Kenton Kabartma Tozu ekleyip elinize yapışmayan bir kıvam alana dek yoğurun. Yoğurdunuz hamurdan cevizden biraz büyük bezeler koparıp elinizle açın.
Ortasına sucuk, peynir ve kırmızı biber ekleyip kapatın ve yuvarlayın. Hazırladığınız poğaçaları Bünsa Galeta Ununa bulayıp pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye alın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarıncaya kadar 15-20 dk pişirin. Sıcak olarak servise sunun.
Not: Kullandığınız bardağının büyüklüğüne malzemelerin ölçüsü değişebilir. Hamur elinize yapışan bir kıvamda olursa un ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
