3 Renkli İrmik Tatlısı | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

3 Renkli İrmik Tatlısı

Malzemeler

1 litre süt
12 yemek kaşığı irmik
1 su bardağı toz şeker
1 paket Kenton Şekerli Vanilin
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı Kenton Dark Kakao
2 çay bardağı balkabağı püresi

Üzeri için

2 yemek kaşığı kavrulmuş file badem

Hazırlanışı

Tencereye süt, irmik ve toz şeker ekleyip orta ateşte koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan almaya yakın tereyağı ve 1 paket Kenton Şekerli Vanilin ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Tatlıyı üçe bölüp ayrı kaselere alın. Kaselerin birisine Kenton Dark Kakao diğerine balkabağı püresi ekleyip karıştırın. Streç film serdiğiniz kalıba kakaolu tatlıyı ekleyip düz bir tabaka olacak şekilde yayın. Sade olan tatlıyı kakaolu tabakanın üzerine ilave edip aynı şekilde yayın. Son olarak balkabaklı tatlıyı ekleyip yayın. Buzdolabında 5-6 saat tercihen 1 gece bekletin. Hazırlamış olduğunuz tatlıyı servis tabağına alıp altındaki streç filmi dikkatlice çekin. Dilimleyerek ayrı bir servis tabağına alın. Üzerine kavrulmuş file badem serpip servise sunun.

Not: File bademi yağsız bir tavada rengi dönene kadar kavurup hazırlayabilirsiniz.
Balkabağı püresi için 3-4 dilim balkabağını buharda veya az suda haşlayıp el blenderi ile ezin. Soğuduktan sonra tarifte kullanın.

Balkabaklı tatlı sade ve kakaolu tatlılara göre kıvamı daha yumuşaktır. Dolayısıyla kalıba koyarken ters çevirerek sunumu hazırlamak yerine en son kata koyup altındaki streç filmi dikkatlice çekerek sunuma hazırlamak daha doğru olacaktır.

Balkabaklı tatlının veya kakaolu tatlının şeker oranı size az gelir ise henüz sıcak iken kaselere az şeker ilavesi yapabilirsiniz.

Afiyet olsun