4. Gün İftar Menüsü | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

4. Gün İftar Menüsü

TERBİYELİ KÖFTELİ SEBZE ÇORBASI

Malzemeler

Köfte için malzeme
250 g kıyma
1 yemek kaşığı galeta unu
1 diş ezilmiş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Çorba için
1 patates
1 havuç
1/2 kereviz
1 kereviz sapı
4-5 su bardağı et suyu veya su
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Terbiyesi için
2 yumurta sarısı
1/2 limon suyu

Hazırlanışı

Kaseye kıyma, sarımsak, galeta unu, tuz ve karabiber ekleyip iyice yoğurun. Hazırlamış olduğunuz köfteden misket büyüklüğünde köfteler elde edin. Tencereye tereyağını ekleyip eritin. Üzerine minik küpler halinde doğradığınız kereviz, kereviz sapı ve havucu ekleyip karıştırın. Sebzeleri az soteledikten sonra aynı büyüklükte doğradığınız patatesleri de ekleyip karıştırın. 3-4 dk pişirip 4 su bardağı su ekleyin ve orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte sebzeler yarı pişmiş kıvamda olana kadar pişirin. Köfteleri, tuz ve karabiberi ekleyip tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirmeye devam edin. Ayrı bir yerde yumurta sarıları ve limon suyunu karıştırın. Kaynayan çorbaya ip gibi olacak şekilde terbiyeyi ekleyip hızlıca karıştırın. 1 dk daha pişirdikten sonra çorbayı ocaktan alıp sıcak olarak servise sunun.

Not: Çorbadaki su miktarını kendi damak tercihinize göre ayarlayabilirsiniz.

PAZI TAVASI

Malzemeler

1 demet pazı
1 orta boy soğan
2 közlenmiş
1 yeşil biber
3-4 yemek kaşığı mısır unu
3 yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1/4 demet ince kıyılmış maydanoz
1/2 çay bardağı zeytinyağı

Hazırlanışı

İnce kıydığınız pazı ve soğanı derin bir kaseye alın. Üzerine 1/2 çay kaşığı tuz ekleyip ovun. Çıkan suyu akıtın. Derin bir kaseye yumurta, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Soğanlı pazıyı, ince kıydığınız maydanoz, közlenmiş ve yeşil biberleri ve mısır ununu ekleyip karıştırın. Geniş bir tavaya zeytinyağını koyup ısıtın. Üzerine hazırladığınız harcı döküp yayın. Kapağını kapatın. Kısık ateşte tabanı kızarıncaya kadar pişirin. Düz bir tabağa ters çevirip kaydırarak tekrar tavaya alın . Yine kapağı kapalı olarak tabanını pişirin. Hazırladığınız pazı tavası servis tabağına alıp sıcak olarak servise sunun.

Not: Tuz miktarını kendi damak tercihinize göre ayarlayabilirsiniz

İRMİK HELVASI

Malzemeler

100 g margarin
400 ml (2 su bardağı) su veya süt
1 paket Kenton irmik Helvası

Hazırlanışı

Bir tencereye 100 g margarin, 400 ml (2 su bardağı) su veya süt koyup kaynatınız. Üzerine poşeti boşaltınız ve devamlı karıştırarak pişiriniz. Kaynamaya başlayınca ocağı kısınız ve tencerenin kapağını kapatınız. Suyunu tamamen çekince ocağı kapatınız. Helvayı kaşık ile birkaç kez alt üst ederek karıştırdıktan sonra, 10-15 dakika dinlenmeye bırakınız. Süre sonunda sıcak olarak veya tamamen soğuyunca arzuya göre, tarçın serperek servis yapınız.

Öneri : İsteğinize göre, margarin yerine 50 ml (yarım çay bardağı) sıvı yağ kullanarak da hazırlayabilirsiniz.