6. Gün İftar Menüsü | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

6. Gün İftar Menüsü

KÖME ÇORBASI

Malzemeler

1/2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1/2 su bardağı haşlanmış nohut
1/2 su bardağı haşlanmış buğday
1 ufak patates
1 yeşil biber
1 ufak patlıcan
1 domates
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
1/2 çay bardağı zeytinyağı veya ayçiçeği
5 su bardağı su

Üzeri için
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane

Hazırlanışı

Yoğurt, yumurta, un ve sıvıyağı bir kasede karıştırın. Tencereye 5 su bardağı su ekleyin. Hazırladığınız yoğurtlu karışımı tencereye alıp orta ateşte kaynayana kadar karıştırın. Üzerine minik doğradığınız patlıcan, patates, biber ve domatesleri ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Son olarak haşlamış olduğunuz yeşil mercimek, nohut ve buğdayı ekleyip karıştırın. Kaynayana kadar karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin. Ayrı bir yerde tereyağını eritip nane ekleyin ve bir taşım kaynatın. Hazırladığınız çorbanın üzerine gezdirin ve sıcak olarak servis sunun.
Püf Noktası; çorbanızın kesilmemesi için yoğurtlu malzemeyi suya ekledikten sonra kaynayana kadar karıştırın.
Çorbanızın kıvamını kendi damak tercihinize göre ayarlayabilirsiniz.

PATLICAN MUSAKKA

Malzemeler

3 adet bostan patlıcan
300 kıyma
1 soğan (yemeklik doğranmış)
2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
1 yemek kaşığı biber salçası
2 diş sarımsak
1 yeşil biber (küp şeklinde doğranmış)
1 kırmızı biber (küp şeklinde doğranmış)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
2 yemek kaşığı Ayçiçeği yağı
2 çay bardağı su

Patlıcanları kızartmak için
Ayçiçeği yağı

Üzeri için
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı

Patlıcanları alacalı soyun. Halka şeklinde dilimleyin. Tavaya yeteri kadar sıvıya koyup ısıtın. Üzerine patlıcanları ekleyip kızartın ve kağıt havlu serdiğiniz tabağa alın. Ayrı bir tavaya 2 yemek kaşığı Ayçiçeği yağı alıp ısıtın. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip soteleyin. Sarımsakları ekleyin. Kıymayı ilave edin. Kıymayı kavurduktan sonra biberleri ekleyin. 2-3 dk pişirdikten sonra salçaları salçayı ilave edip pişirin, 1 çay bardağı su, tuz ve baharatları ekleyip 5-6 dk pişirip ocaktan alın. Fırın kabına 1 sıra patlıcanları dizin. Üzerine kıymalı sosun yarısını döküp yayın. Kalan patlıcanları sosun üzerine dizin. Kalan kıymalı sosu dökün. 1 çay bardağı su gezdirip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dk pişirin. Fırından almaya yakın kaşar peyniri serpin ve tekrar fırına verin. Peynir kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servise sunun.
Not: Patlıcan Musakkanın daha hafif olmasını isterseniz patlıcanları ızgara tavada az zeytinyağı gezdirerek pişirebilirsiniz.

HİRA TATLISI

Malzemeler

1 yumurta
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
Yarım çay bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket Kenton Kabartma Tozu
1 paket Kenton Şekerli Vanilin

Şerbeti için
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Yarım yemek kaşığı limon suyu

Üzeri için
1 çay bardağı irmik

Hazırlanışı

Şerbet için şekeri ve suyu tencereye alıp 5 dk kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alıp soğutun.

Derin bir kaba hamur için gerekli olan tüm malzemeleri alıp iyice yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp yuvarlayın. Hazırladığınız bezeleri irmiğe bulayıp yağladığınız fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Pişen tatlıları fırından alın. Üzerine soğuk şerbeti gezdirin. 2-3 saat dinlendirip servise sunun.

Not: Hamurun kıvamı elimize az yapışan ve kolay şekil alan bir kıvam olmalı, eğer kıvamı yeterli değil ise az un ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun