8. Gün İftar Menüsü | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

8. Gün İftar Menüsü

PASTIRMALI PATATES ÇORBASI

Malzemeler

3-4 orta boy patates
1 yemek kaşığı un
1 küçük soğan
1 diş sarımsak
1 çay bardağı (100 ml) krema
4-5 su bardağı su veya tavuk suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Tuz, karabiber

Üzeri için
8-9 dilim pastırma (çemensiz)
Yarım yemek kaşığı ayçiçeği yağı

Hazırlanışı

Tencereye tereyağı ve sıvıyağı ekleyip ısıtın. Üzerine doğradığınız soğan ve sarımsağı ekleyip soteleyin. Küp şeklinde doğradığınız patatesleri ekleyip kavurmaya devam edin. 1 yemek kaşığı un ekleyip karıştırın. 4 su bardağı su ilave edin. Kaynayana kadar orta ateşte pişirin. Kaynadıktan sonra kısık ateşte patatesleri yumuşayana kadar pişirin. El blenderi ile pürüzsüz olana dek çekin. Patatesli çorbayı tekrar kaynamaya bırakın. Krema, tuz ve karabiber ekleyin. Kısık ateşte 2-3 dk daha pişirip ocaktan alın. Pastırmayı doğrayın. Az sıvı yağ eklediğiniz tavada az soteleyin. Çorbayı servis kasesine alın. Üzerine pastırma serpip servise sunun.

Afiyet olsun.

SİNİ KÖFTE

Malzemeler

2 su bardağı köftelik ince bulgur
1 su bardağı ılık su
1 yumurta
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı biber salçası
2 adet haşlanmış patates
1 çay bardağı un

İç harç için
250 g kıyma
1 soğan
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
Tuz, kimyon, karabiber
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Çeyrek demet ince kıyılmış maydanoz

Üzeri için
75 g eritilmiş tereyağı

Hazırlanışı

İnce bulguru derin bir kaba alın. Üzerine ılık su ekleyip karıştırın. Streç film ile örterek bulgurun şişmesi için bekleyin.

İç harç için ayçiçeği yağını tavaya alın. Üzerine kıymayı ekleyip orta ateşte kavurun. Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip karıştırın. Soğan yumuşadıktan sonra salçayı ilave edin. Son olarak tuz ve baharatları ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Üzerine maydanoz ve ceviz ekleyip karıştırın.

Bulgurun üzerine ezdiğiniz patates, yumurta, un, salça, tuz ve baharatlar ekleyip iyice yoğurun. Ara ara su ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana dek yoğurun. Yağladığınız fırın kalıbına bulgurlu harcın yarısını döküp yayın. Üzerine kıymalı harcı döküp yayın. Kalan bulgurlu harcı parça parça koyun. Elinizi ıslatıp veya yağlayıp düzgün bir hamur şeklini verin. Bıçak ile kesin. Eritilmiş tereyağı gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin. Dinlendirdikten sonra servise sunun.

Afiyet olsun

ÇİKOLATALI LOKMA

Malzemeler

2 su bardağı ılık süt
1 paket Kenton Maya
1 yemek kaşığı şeker
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz

İç harcı için
1 paket Kenton Çikolatalı Aile Boyu Puding
400 ml süt

Üzeri için
200 g Kenton Kuvertür Bitter Çikolata
120 g Kenton Kuvertür Beyaz Çikolata
Kenton Tatlı Şefi Karamelize Fındık

Hazırlanışı

Hamur için gerekli olan malzemeleri derin bir kaba alıp yoğurun. Üzerini streç film ile sarıp kabarması için 1 saat bekletin.
Puding için Kenton Çikolatalı Aile Boyu Puding ve sütü tencereye alın. Koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Hazırladığınız kremayı Kenton Krem Şanti Torbasının ucuna yuvarlak duy takarak içine doldurun.
Hazırladığınız mayalı hamuru Kenton Krem Şanti Torbasına koyun. Poşetin ucunu az kesin. Makas yardımıyla hamurdan kesip kızgın yağda kızartın. Lokmaları delip içine pudingi sıkıp servis tabağına alın. Üzerine eritilmiş Kenton Kuvertür Bitter ve Beyaz Çikolata gezdirip, Kenton Karamelize Fındık serpip servise sunun.

Afiyet olsun.

Not: Kenton Aile Boyu puding normalde 1 Litre süt ile hazırlanmaktadır, dolgu olarak kullanmak amacıyla daha az sütle hazırlanmış ve koyu bir kıvam elde edilmiştir.