9. Gün İftar Menüsü | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

9. Gün İftar Menüsü

PEYNİRLİ PATLICAN

Malzemeler

3 adet bostan patlıcan (orta boy)
300 g rendelenmiş ezine peynir (sert peynir)
1 yumurta
6-7 dal ince kıyılmış maydanoz

Kızartmak için
Yeteri kadar ayçiçeği yağı

Hazırlanışı

Patılıcanları alacalı olarak soyup kalın dilimlere ayırın. Her dilimi sandviç gibi enlemesine tam ayırmadan kesin. Peynir, yumurta ve ve maydanozu karıştırın. Patlıcanları arasını bu harç ile doldurun. Tavaya yeteri kadar yağ koyup ısıtın. Patlıcanların her iki yüzünü de kızartıp yoğurt ile birlikte sıcak olarak servise sunun.

KADINBUDU KÖFTE

Malzemeler

500 g orta yağlı kıyma
1 adet soğan
1 çay bardağı pirinç
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
2 veya 3 yemek kaşığı galeta unu
1/2 çay kaşığı Kenton Karbonat
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

Kızartmak için
Yeteri kadar ayçiçeği yağı

Köfteleri bulamak için
2 veya 3 yumurta
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı un

Hazırlanışı

Pirinci haşlayıp suyunu süzün ve soğutun. Tavaya 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı koyup ısıtın. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip soteleyin. Kıymanın yarısını ekleyip karıştırmaya devam edin. Kıymanın rengi dönünce tuz ve baharatlar ekleyip karıştırın. Kavurduğunuz kıymayı ocaktan alıp soğutun. Derin bir kaseye kalan kıymayı, Kenton Karbonatı, soğumuş olan pirinç ve kavrulmuş kıymayı, yumurtayı ve 2 yemek kaşığı galeta ununu ekleyip yoğurun. Kıvamına göre eğer gerekiyorsa galeta unu ekleyin . İri köfteler hazırlayın. Köfteleri önce una sonra çırpılmış yumurta ve son olarak galeta ununa bulayıp ısıttığınız yağda orta ateşte her iki tarafını da eşit olacak şekilde kızartın. Sıcak olarak servise sunun.

HAŞHAŞLI ŞEKERPARE

Malzemeler

150 g tereyağı
1 yumurta
Yarım çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı haşhaş tohumu
Yarım paket Kenton Kabartma Tozu
Yarım paket Kenton Şekerli Vanilin
1,5 (bir buçuk) – 2 su bardağı un

Şerbet için
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
Yarım yemek kaşığı limon suyu

Üzeri için
1 çay bardağı haşhaş tohumu
Fındık

Hazırlanışı

Tencereye şeker ve suyu alın. Orta ateşte kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve 5 dakika kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyunu ekleyip bir taşım kaynatın ve ocaktan alıp soğutun.

Un hariç hamur için gerekli olan malzemeleri derin bir kaba alıp karıştırın. Azar azar un ekleyip elimize yapışmayan ancak yumuşak kıvam bir hamur olana dek yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp haşhaş tohumuna bulayın. Yağladığınız fırın kabına şekerpareleri dizin. Ortalarına fındık batırıp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında altları kızarıncaya kadar pişirin.

Fırından çıkardığınız tatlılıların üzerine soğuk şerbeti gezdirin. 2-3 saat dinlendirip servise sunun.

Afiyet olsun.