Malzemeler:
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1/2 kahve fincanı sıvı yağ
1/2 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
1 paket Kenton Kabartma Tozu
1 paket Kenton Şekerli Vanilin
Üstü için:
1 çay bardağı Kenton kakao
2 paket Kenton Sade Krem Şanti
2 su bardağı soğuk süt
1 paket Kenton Çikolata Sosu
1/2 lt. süt
Yapılışı:
Yumurta ve şekeri güzelce çırpın. İçine sıvı yağ ve sütü ilave edip çırpmaya devam edin. Un, Kenton Kakao, Kenton Kabartma Tozu ve Kenton Şekerli Vanilin’i ilave edin karıştırın. Yağlanmış tepsiye kek hamurunu döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Fırından çıkardığınız kekin üzerine 2 su bardağı süt döküp ıslatın. Bir kabın içinde soğuk sütü ve Kenton Sade Krem Şanti’yi çırpın. Kabarınca buzdolabına koyup bekletin. Bu arada kekinizi soğutun. Soğuyan kekin üzerine soğuk krem şantiyi sürün. Bir taraftan da Kenton Çikolata Sosu’nu pişirin ve soğumaya bırakın. Krem şantinin üzerine dökün. Dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
