Alman Pastası | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

Alman Pastası

Malzemeler

Yarım su bardağı ılık su
Yarım su bardağı ılık süt
60 g (2 yemek kaşığı) oda ısısında beklemiş tereyağı
1 adet yumurta
1 paket Kenton Instant Maya
1 paket Kenton Şekerli Vanilin
Yarım çay kaşığı tuz
1 çay bardağı toz şeker
3 su barağı un

Kreması için
1 paket Kenton Sade Pasta Kreması
1,5 (bir buçuk) su bardağı soğuk süt
1 poşet Kenton Krem Şanti Torbası

Üzeri için
1 çay bardağı Kenton Pudra Şekeri

Hazırlanışı

Kaseye un, tuz, toz şeker, Kenton İnstant Maya ve Kenton Şekerli Vanilin ekleyip karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açıp su, süt ve yumurta ilave edip elinize az yapışan bir hamur kıvamını alna dek yoğurun. Hamurun üzerini streç film ile örtüp oda ısısında 1 saat mayalandırın.

Mayalanan hamuru tezgaha alın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarların. Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye alın. 25 dakika daha mayalandırıp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından alıp soğutun.

Krema için kaseye Kenton Sade Pasta Kreması ve soğut süt ekleyip 3-4 dk çırpın. Hazırladığınız kremayı yıldız duy taktığınız Kenton Krem Şanti Torbasına alın. Soğumuş olan çörekleri yarıya bölün. Üzerine kremayı sıkın. İkinci katını üzerine koyun. Çay süzgeci yardımıyla Kenton Pudra Şekeri serpin. 1 saat dinlendirip servise sunun.

Not: Dilerseniz arasına muz, çilek vb meyveler ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.