Baharatlı Kıtır Ekmek | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

kenton'la yaşam logo

Baharatlı Kıtır Ekmek

Malzemeler

2/3 su bardağı (100g) Kenton Önpişirilmiş Sarı Mercimek Unu
2 yemek kaşığı (25 g) Kenton Pirinç Unu
Yarım yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kuru nane
Yarım su bardağı su

Kızartmak için
Yeteri kadar ayçiçeği yağı

Hazırlanışı

Hamur için kaseye Kenton Önpişirilmiş Sarı Mercimek Unu, Kenton Pirinç Unu, tuz, pul biber, nane ve kimyon ekleyip karıştırın. Üzerine zeytinyağı ve azar azar su ilave edip elinize az yapışan bir hamur kıvamını alana dek yoğurun. Hamuru tezgaha alın. Üzerine mercimek unu serpip merdane ile ince olacak şekilde açın. Kurabiye kalıbı yardımıyla hamurdan daireler çıkarın. Tavaya ayçiçeği yağı ekleyip ısıtın. Üzerine hamurları ekleyip orta ateşte pembeleşinceye kadar pişirip servise sunun.

Püf noktası; Hamura suyu azar azar ekleyin. Hafif elinize yapışan bir kıvam olması yeterli. Hamuru rahat açmak için mutlaka hem üzerine hem de altına mercimek unu serpin.

Afiyet olsun.