Malzemeler
1 çay bardağı Kenton Ön pişirilmiş Sarı Mercimek Unu
2/3 su bardağı (60 g) yulaf ezmesi
40 g eritilmiş tereyağı
2 yemek kaşığı bal (50 g)
Üzeri için
2/3 çay bardağı (bir çay bardağından 2 parmak az) labne peyniri (suyu süzülmüş)
2/3 çay bardağı (bir çay bardağından 2 parmak az) yoğurt (suyu süzülmüş)
1 yemek kaşığı bal
1-2 adet kivi
4-5 adet çilek
Hazırlanısı
Kaseye Kenton Ön pişirilmiş Sarı Mercimek Unu, yulaf ezmesi, eritilmiş tereyağı ve bal ekleyip hamur kıvamını alana dek karıştırın.
Tartolet kalıplarına hamuru paylaştırın ve kalıbın şeklini alması için kaşıkla bastırarak şekil verin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10-15 dk kızarıncaya kadar pişirin. Pişirdiğiniz tartöletleri fırından alıp soğutun.
Kaseye suyunu süzdüğünüz labne peyniri, yoğurt ve bal ekleyip karıştırın. Soğumuş olan tartoletlerin üzerine kremayı paylaştırın. Kivi ve çilek ile süsleyip servise sunun.
Püf Noktası; Kıyır tartolet kıvamı için kremayı ekledikten hemen sonra servise sunun. Tartölet bekledikçe krema sebebiyle yumuşar.
Afiyet olsun.
