BALKABAKLI POĞAÇA | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

BALKABAKLI POĞAÇA

Malzemeler

Poğaça hamuru için
1 paket Kenton Kabartma Tozu
3,5 (üç buçuk) su bardağı un
2 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
100 g oda ısısında yumuşamış tereyağı
1 yumurta akı
1 yumurta

Arası için
200 g rendelenmiş bal kabağı
1 doğranmış soğan
5-6 dal ince kıyılmış maydanoz
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için
1 yumurta sarısı
4-5 dal dereotu ve maydanoz sapı

balkabaklı-poğaça

Hazırlanışı

Tavaya sıvıyağı koyup ısıtın. Üzerine doğradığınız soğanı ilave edip pembeleşinceye kadar soteleyin. Balkabağını da ilave edip yumuşayana kadar soteleyin. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Son olarak maydanoz ekleyip ocaktan alın ve soğutun.

Derin bir kaseye yumurta, sıvıyağ, yoğurt, tereyağı, un, tuz, 1 paket Kenton Kabartma Tozu ekleyip pürüzsüz bir hamur kıvamını alana kadar yoğurun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparın. Bezeyi elinizle açın. Ortasına soğumuş olan harçtan koyup yuvarlayın. İp ile önce artı şeklince bağlayın. Daha sonra paralel ve balkabağı görüntüsü verecek şekilde tekrar bağlayın. Ortasına mini dereotu veya maydanoz sapı batırın. Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun.