BALKABAKLI YAPRAK TART | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

BALKABAKLI YAPRAK TART

Bu hafta sizler için balkabağı ile enfes bir tart hazırladık. Üzerini de şirin yapraklarla süsledik. Sonbahar konseptinde bir ikram sofrası hazırlamak isterseniz, Bal Kabaklı Yaprak Tart Tarifi tam size göre. Mevsimi bitmeden bal kabağı lezzetini tariflerinize eklemek isterseniz, web sitemizdeki diğer balkabağı ile hazırlanan tarifleri  inceleyebilirsiniz.

Tarifimizi uygulamaya başlamadan önce aşağıda yer alan videoyu izleyebilirsiniz. Kusursuz bir tart hazırlamak için tüm malzemelerinizi önceden hazırlamanızı ve özellikle yumurtayı bir – iki saat önceden buzdolabından çıkarmanızı öneririz.

Malzemeler

1 paket Kenton Kurabiye Karışımı
1 yumurta
75 g tereyağı veya margarin

Balkabaklı dolgu için

1,5 (bir buçuk) su bardağı balkabağı püresi
1 adet yumurta
2/3 (yarım çay bardağından biraz fazla) çay bardağı toz şeker
1,5 (bir buçuk) yemek kaşığı Kenton Mısır Nişastası
1 çay kaşığı tarçın

Hazırlanışı

Derin bir kaseye 1 paket Kenton Kurabiye Karışımı, yumurta, tereyağı veya margarin ekleyip pürüzsüz bir hamur kıvamını alana dek yoğurun. Hamuru tezgaha alıp yarıya bölün. İlk hamuru merdane yardımıyla kullanacağınız kalıbın büyüklüğüne göre açın. Yağlamış olduğunuz tart kalıbının üzerine hamuru ekleyip yerleştirin.

Tart hamurunun şekli bozulmaması için, üzerine pişirme kağıdı koyun. Kuru fasulyeleri pişirme kağıdının çukur kısmına dökerek tart hamurunu önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kenarı pembeleşinceye kadar pişirin. Ve ardından tartı fırından alıp soğutun.

Balkabaklı Dolgu Hazırlığı

Balkabaklı dolguyu hazırlamak için balkabağı püresini kaseye alın. Üzerine yumurta, toz şeker, tarçın ve Kenton Mısır Nişastası ilave edip el çırpıcısı ile karıştırın. Soğumuş olan tartın üzerine balkabaklı dolguyu ekleyip yayın.

Önceden ayırdığınız kalan tart hamurunu tezgaha alın. Üzerine az un serpip merdane yardımıyla açın. Yaprak desenli kop-at kalıp ile yapraklar çıkarın. Tartın üzerini yaprak hamur ile kaplayın. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yapraklar pembeleşinceye kadar pişirin. Balkabaklı tart soğuduktan sonra kalıptan çıkarın. Dilimleyerek servise sunun.

Afiyet olsun!

Sizler için hazırladığımız diğer tarifleri incelemek için Kenton’la Yaparım Gururla Sunarım adlı Yotube kanalımızı ziyaret edebilirsiniz.