Malzemeler:
Tabanı için;
200 gram yulaflı bisküvi
3 yemek kaşığı ceviz
½ çay kaşığı tarçın
¼ çay kaşığı tuz
100 gram tereyağı (eritilmiş)
Kreması için;
½ litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı Kenton Buğday Nişastası
½ çay bardağı su
Üzeri için;
2 adet muz
1 su bardağı krema
1 tatlı kaşığı granül kahve
Süslemek için:
Kenton Damla Çikolata
Hazırlanışı
Tabanı yapmak için bisküvileri, ceviz, tarçın ve tuzla birlikte kum gibi olana kadar robottan geçirin. Karışıma erimiş tereyağını ekleyip harmanlayın ve elinizle sıkıp kıvamını kontrol edin. Dağılıyorsa biraz daha tereyağı ya da çok az süt ekleyebilirsiniz. Karışımı tart kalıbına dökün ve kenarları yüksek bir havuz olacak şekilde bardakla düzleyin. Tabanı buzdolabında bekletin. Krema için süte yarım su bardağı şeker koyup kaynatmaya başlayın. Başka bir tencerede kalana şekeri karamel olana kadar eritin. Şeker karamel rengini alınca ocağın altını kısın ve tereyağını katıp karıştırın. Karışıma azar azar sıcak sütü ekleyip karıştırın. Karışım pürüzsüz hale gelince Kenton Buğday Nişastası’nı soğuk suda inceltip, krema karışımına ekleyin ve sürekli karıştırarak koyu kıvam alana kadar pişirin.
Pişen kremayı cam bir kaba aktarın ve üzerine streç filmle kaplayıp buzdolabında en az 2 saat bekletin. Krema soğurken üzeri için olan süt kremasını mikserle köpürtün ve işlem esnasında granül kahveyi de ekleyin. Sertleşen kremayı buzdolabında bekletin. Krema soğuduktan sonra birleştirme işlemini yapabilirsiniz. Taban üzerine karamelli pudingi dökün ve düzleştirin. Muzları ince halkalar halinde dilimleyin ve pudingin üzerine dizin, son olarak çırpılmış kahveli kremayı dağınık şekilde koyun ve Kenton Damla Çikolata parçaları ile süsleyip buzdolabında bekletin. Krema sertleştikten sonra dilimleyip soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
