Malzemeler
Cupcake için
1 paket Kenton Cupcake Karışımı
2 yumurta
100 ml (yarım su bardağı) süt
100 ml (yarım su bardağı) ayçiçeği yağı
Kurabiye için
1 paket Kenton Vanilyalı Kurabiye Karışımı
1 yumurta
75 g oda ısısında yumuşamış tereyağı
Üzerine
1 paket Kenton Cupcake Kreması
100 ml (yarım su bardağı) soğuk su
50 g eritilmiş Kenton Kuvertür Bitter Çikolata
Hazırlanısı
1 paket Kenton Cupcake Karışımını mikser kabına alın. Üzerine 2 yumurtayı, 100 ml sütü ve 100 ml ayçiçeği yağını ekleyip önce düşük daha sonra yüksek hızda 3-4 dk çırpın. Kutunun içinden çıkan cupcake kağıtlarını cupcake tepsisine yerleştirin. Üzerine hazırladığınız kek hamurunu paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 °C lik fırında 25 dk kadar pişirin. Pişen cupcakeleri fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Ayrı bir yoğurma kabına Kenton Vanilyalı Kurabiye Karışımını, yumurtayı ve tereyağını ekleyip yoğurun. Hamuru tezgaha alıp merdane yardımıyla açın. Yuvarlak ve ufak bir kalıp yardımıyla daireler çıkarın. Her daireyi elinizle biraz uzatıp bebek kafası şeklini verin. Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye alın. Önceden ısıtılmış 175 °C lik fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Eritilmiş Kenton Kuvertür Bitter Çikolata ile bebek kafasına göz, dudak ve saç yapın.
Mikser kabına 1 paket Kenton Cupcake Kremasını ve yarım su bardağı soğuk suyu ekleyip en az 3-4 dk çırpın. 2 ayrı Kenton Krema Sıkma Poşetine bir büyük ve bir küçük olmak üzere yuvarlak duy takın. Cupcake kremasını poşetlerin içerisine koyun. Soğumuş olan cupcakelerin üzerine önce büyük boy yuvarlak duy ile 1 sıra olacak şekilde kremayı sıkın. Küçük boy yuvarlak duy ile kremanın üzerine tepecikler ve yandan akacak şekilde kremayı sıkın. Üzerine hazırladığınız kurabiyeleri koyup servise sunun.
Afiyet olsun.