BEBEK KURABİYESİ | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

kenton tatlı şefi logo

BEBEK KURABİYESİ

Malzemeler

Kurabiye için

1 paket Kenton Vanilyalı Kurabiye Karışımı

1 yumurta

75 gr oda ısısında yumuşamış tereyağı

 

Üzeri için

1 paket Kenton Beyaz Şeker Hamuru

1 paket Kenton Mavi Şeker Hamuru

1 paket Kenton Sarı Şeker Hamuru

1 paket Kenton Pembe Şeker Hamuru

1 çay bardağı Kenton Buğday Nişastası

Bebek-Kurabiyeleri

Hazırlanışı

Derin bir kaba Kenton Vanilyalı Kurabiye Karışımını, yumurtayı ve tereyağını ekleyip yoğurun. Merdane yardımıyla hamuru açın. Kare ve yuvarlak kurabiye kalıbı ile şekiller çıkarıp pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye hamurları alın. Önceden ısıtılmış 170 °C lik fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Kurabiyeleri fırından çıkarıp soğutun.

 

Beyaz Şeker Hamurunu tezgaha alıp üzerine az Kenton Buğday Nişastası serpin. Silikon merdane yardımıyla ince olamayacak şekilde açın. Yıldız patchwork kalıbı hamurun üzerine koyup merdane ile hafifçe geçin. Yuvarlak kurabiye kalıbı ile şekli çıkarın. Soğumuş olan kurabiyenin üzerini fırça yardımıyla az ıslatıp kurabiyeye yapıştırın. Aynı işlemi diğer patchwork kalıbı ve şeker hamurları ile kalan kurabiyelere yapın. Bebek figürlü şeker hamuru kalıpları ile figürler çıkarın ve kurabiyelerin üzerine su ile ıslatıp yapıştırın. Oda ısısında en az 5-6 saat dinlendirdikten sonra servise sunun.

 

Afiyet olsun.