Bitter Çikolata Kuvertür | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

kenton tatlı şefi logo
Anasayfa / Pasta Süsleme Malzemeleri / Bitter Çikolata Kuvertür
kenton kuvertür

Bitter Çikolata Kuvertür

  1. Isıya dayanıklı bir kap tencerenin üzerine su ile temas etmeyecek şekilde yerleştirilir.
  2. Kuvartür küçük parçalara bölünerek ısıya dayanıklı kabın içerisine konulur, yavaş yavaş erimesi sağlanır.
  3. Eridikten sonra kap tencere üzerinden alınır içerisine eritilen kuvertürün yaklaşık yarısı kadar küçük parçalara ayrılmış kuvertür eklenerek eritilir. Böylece ısı ve kıvam ayarlanmış olur.

Eritmek için püf noktaları

  1. Alevin kenarından kabı ısıtmaması ve kuvertürün bu sebeple yanmaması için seçilen kap tencereden çok büyük olmamalıdır.
  2. Beyaz çikolata kuvertür için erimenin başladığı ilk anda kap tencerenin üzerinden alınmalı ve karıştırılarak eritilmelidir.
  3. İdeal kıvam için erime esnasında kuvertür kesinlikle su ve buharı ile temas etmemelidir.
ENERJİ ve BESİN ÖĞELERİ 100 g Beyaz Çikolata Kuvertür. (ortalama değer) 100 g Bitter

Çikolata Kuvertür

(ortalama değer)

Enerji (kcal)-(kj) 584-2452 527-2213
Toplam yağ (g) 39 35
-Doymuş yağ (g) 19 21
Karbonhidrat (g) 50 48
-Şeker (g) 39 45
Protein (g) 7,9 5,5
Tuz (g) 0,1 0,0

Tuz içeriği sadece gıdanın doğasında bulunan sodyumdan kaynaklanmaktadır.

Bu ürünün alerjik reaksiyonlara veya intoleransa neden olabilecek etiketlenmesi yasal olarak zorunlu içerikleri aşağıda listelenmiştir.

  • Fındık
  •  A. Fıstığı
  • Badem
  • Yerfıstığı
  • Susam
  • Gluten
  • Süttozu