Malzemeler
120 g Kenton Kuvertür Bitter Çikolata
120 ml sıvı krema
Hazırlanısı
Kenton Kuvertür Bitter Çikolatayı ince olacak şekilde kıyıp cam bir kaba alın. Sos tenceresine su koyup kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ısıyı en düşük seviyeye getirin. Kıydığınız çikolatayı su dolu tencerenin üzerine koyun. Kremayı da ilave edip çikolata erimeye başlayana kadar spatula ile karıştırın. Çikolata erimeye başladığında ocaktan alın ve karıştırarak kendi ısısında eritmeye devam edin. Çikolata ve krema tamamen karıştıktan sonra ganajınız hazır demektir. Tüm tatlı tariflerinizde kullanabilir, pastaların-keklerin üzerini kaplayabilirsiniz.
Püf Noktaları;
• Ganaj tarifinizin hatasız olması için mutfak tartısı kullanmanız önerilir.
• Kaynama sonrası ocağı en düşük seviyeye getirmeyi unutmayın, mutlaka erime esnasında karıştırın ve kremanın kesilmesine engel olun.
• Sos tenceresine eklediğiniz su, çikolatanın kabına değmeyecek ölçüde olmalıdır. Su çikolatanın kabına değerse çikolata fazla ısınıp pişer ve kesilir.
• Çikolatalı ganajı pastalarınızda krema olarak kullanmak isterseniz buzdolabında koyu bir kıvam alana kadar bekletmelisiniz.
• Beyaz Çikolatalı Ganaj hazırlamak isterseniz tarifte bitter yerine beyaz çikolata kullanmanız yeterlidir. Beyaz çikolata daha düşük ısıda yanmaya başlar, o nedenle beyaz çikolata ile hazırlarken püf noktalarına uyum daha da önemlidir.
Afiyet olsun.