Malzemeler:
1 su bardağı su
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı tereyağı
2 adet yumurta
Kızartmak için:
1,5 su bardağı ayçiçek yağı
Kaplaması İçin:
1/2su bardağı toz şeker
1tatlı kaşığı tarçın
Sosu İçin:
1 paket Kenton Tatlı Şefi Glazür Kırmızı
Üzeri için: Kenton Tatlı Şefi Pasta Süsü Seçenekleri
Yapılışı:
Hamur için derin bir tencereye su, tereyağı ve tuzu koyup kaynatın. Kaynayan karışıma unu ekleyip pürüzsüz bir hal alana kadar kısık ateşte pişirin. Pişen hamuru bir kapta ılınana kadar dinlendirin ve sıkma torbasına alın. Yumurtalı hamur içinse hamur soğuduktan sonra yumurtaları azar azar ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın ve karışımı sıkma torbasına alın. Derin bir tencerede yağı ısıtın. Sıcak yağa karışımı sıkma torbası ve bir bıçak yardımı ile dilediğiniz uzunlukta kesin. Dışları açık kahverengi bir renk alana kadar pişirin. Pişen hamurları bir peçete üzerine çıkartın. Şeker ve tarçını karıştırın ve sıcak hamurları karışıma bulayın. Glazür için Kenton Tatlı Şefi Glazür Kırmızı’yı su ile karıştırın. Hazır olan churro’ları glazüre batırdıktan sonra Kenton Tatlı Şefi Pasta Süsü seçenekleri ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.