ÇİKOLATA PUDİNGLİ TART | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

ÇİKOLATA PUDİNGLİ TART

Malzemeler

1 paket Kenton Aile Boyu Çikolatalı Puding
800 ml süt
Üzerine:
2 ince dilimlenmiş kivi

Tart tabanı için:
2 su bardağı un
3 yemek kaşığı toz şeker
150 g soğuk tereyağı (küp kesilmiş)
1 yumurta sarısı
1 paket Kenton Şekerli Vanilin

çikolata-pudingli-tart

Hazırlanışı

Tart tabanı için gerekli olan tüm malzemeleri derin bir kabın içine alıp yoğurunuz. Streç filme sarıp 30 dk buzdolabında dinlendiriniz. Dinlenen tart hamurunu tezgaha alınız. Üzerine un serperek büyük boy pasta tabağı büyüklüğünde açınız. Yağlamış olduğunuz 24 cm lik tart kalıbına veya kelepçeli kek kalıbına kenarları yüksek olacak şekilde hamuru alınız. Çatal yardımıyla birkaç yerinden delikler açınız. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 25- 35 dk pişiriniz. Kenton Aile Boyu Çikolatalı Puding poşetinin tamamını 200 ml (1 su bardağı) süte ilave ederek çözününceye kadar karıştırınız.  600 ml (3 su bardağı) sütü orta ateşte arada karıştırarak kaynatınız. Kaynamış süte daha önce çözdüğünüz karışımı karıştırarak ilave ediniz. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 2-3 dakika daha karıştırarak pişiriniz. Ara ara karıştırarak ilk sıcaklığının gitmesini sağlayınız. Soğumuş olan tartın üzerine döküp yayınız.  Ilıdıktan sonra buzdolabında 2 saat dinlendiriniz. Servis etmeden önce kivi dilimleri ile süsleyip servise sunabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

uygulama