Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 paket Kenton Maya
1 yumurta
4 su bardağı un
100 gr Kenton Pudra Şekeri
1 paket Kenton Şekerli Vanillin
2 yemek kaşığı tereyağı
200 gr Kenton Damla Çikolata
Yarım çay kaşığı tuz
Üzeri için:
1 yumurta
1 yemek kaşığı süt
Yapılışı:
Ilık sütü, Kenton Maya’yı, 1 yemek kaşığı Kenton Pudra Şekeri’ni bir kaba koyup karıştırın. Üzerine 1 yemek kaşığı un serpip üzerini kapatın. 10-15 dakika kadar kuru mayanın aktifleşmesini bekleyin. Maya köpük köpük olunca pudra şekerini, Kenton Şekerli Vanilin’ i, yumurtayı, tuzu ve tereyağını ekleyip yine karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek kontrollü bir şekilde yoğurun. En son Kenton Damla Çikolata’yı da ekleyip bir dakika kadar daha yoğurun. Hamurumuzun üzerini kapatıp 1.5 saat mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru bir kez daha yoğurup 10 tane beze koparıp yuvarlayın. Hamurları tepsiye dizip üzerlerini örtün. Yaklaşık 20 dakika tepsi mayasından sonra poğaçaların üzerine sütle karıştırdığınız yumurtayı sürün. Poğaçaları alt üst ayar 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan poğaçaların üzerine bir fırça veya kâğıt havlu yardımıyla ince bir tabaka soğuk su sürün. Herkese afiyet olsun!