ÇİKOLATALI DONUT | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

kenton tatlı şefi logo

ÇİKOLATALI DONUT

Malzemeler

1 paket Kenton Donut Karışımı

1 yumurta

50 g tereyağı veya margarin

75 ml (7-8 yemek kaşığı) ılık su

 

Kızartmak için

Yeteri kadar ayçiçeği yağı

 

Üzerine

100 g eritilmiş Kenton Bitter Kuvertür

100 g eritilmiş Kenton Beyaz Kuvertür

Kenton Renkli Pasta Süsleri

Hazırlanışı

Derin bir kasenin içine Kenton Donut Karışımını alın. Üzerine kutunun içinden çıkan mayayı ekleyip karıştırın. Yumurta, ılık su, oda ısısında yumuşamış tereyağı veya margarini ekleyip iyice yoğurun. Streç film ile kabın üzerini kaplayıp ılık bir ortamda 45 dk mayalandırın.

 

Mayalanan hamuru tezgaha alıp üzerine az un serpin. Merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında açın. Paketten çıkan donut kalıbı ile donutlar çıkarıp tepsiye dizin. Oda ısısında 20 dakika daha dinlendirin.

 

Tencereye veya derin bir tavaya yeteri kadar ayçiçeği yağı koyup ısıtın. Donutları orta ateşte arkalı önlü pişirip servis tabağına alın. İlk sıcaklıkları gittikten sonra benmari usulü eritilmiş Kenton Beyaz ve Bitter çikolataya batırın. 4-5 dk bekledikten sonra Kenton Renkli Pasta Süsleri ile süsleyin. Çikolata katılaşana kadar bekletip servise sunun.

 

Afiyet olsun.