Malzemeler
1 paket Kenton Donut Karışımı
1 yumurta
50 g tereyağı veya margarin
75 ml (7-8 yemek kaşığı) ılık su
Kızartmak için
Yeteri kadar ayçiçeği yağı
Üzerine
100 g eritilmiş Kenton Bitter Kuvertür
100 g eritilmiş Kenton Beyaz Kuvertür
Kenton Renkli Pasta Süsleri
Hazırlanısı
Derin bir kasenin içine Kenton Donut Karışımını alın. Üzerine kutunun içinden çıkan mayayı ekleyip karıştırın. Yumurta, ılık su, oda ısısında yumuşamış tereyağı veya margarini ekleyip iyice yoğurun. Streç film ile kabın üzerini kaplayıp ılık bir ortamda 45 dk mayalandırın.
Mayalanan hamuru tezgaha alıp üzerine az un serpin. Merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında açın. Paketten çıkan donut kalıbı ile donutlar çıkarıp tepsiye dizin. Oda ısısında 20 dakika daha dinlendirin.
Tencereye veya derin bir tavaya yeteri kadar ayçiçeği yağı koyup ısıtın. Donutları orta ateşte arkalı önlü pişirip servis tabağına alın. İlk sıcaklıkları gittikten sonra benmari usulü eritilmiş Kenton Beyaz ve Bitter çikolataya batırın. 4-5 dk bekledikten sonra Kenton Renkli Pasta Süsleri ile süsleyin. Çikolata katılaşana kadar bekletip servise sunun.