ÇİKOLATALI FINDIKLI MİNİ PASTA | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

kenton tatlı şefi logo

ÇİKOLATALI FINDIKLI MİNİ PASTA

Malzemeler

1 paket Kenton Vanilyalı Pandispanya Karışımı

3 yumurta

75 ml (7-8 yemek kaşığı) su

 

Krem Şanti için

1 kutu (2 poşet) Kenton Sade Krem Şanti

Birbuçuk su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

 

Arasına

200 ml krema

100 gr bitter çikolata

 

Üzerine

1 paket Kenton Karamelize Fındık

mini pasta

Hazırlanışı

Mikser kabına 1 paket Kenton Vanilyalı Pandispanya Karışımını, yumurtaları ve suyu ekleyip önce düşük hızda daha sonra yüksek hızda en az 4-5 dk çırpın. Hazırladığınız kek karışımını pişirme kağıdı serdiğiniz dikdörtgen bir kalıba döküp yayın. Önceden ısıtılmış 160 °C lik fırında 35-40 dk pişirin. Pişen keki fırından çıkarıp soğutun. Soğuyan pandispanyadan tek kişilik kekler çıkarın. Her keki yarıya kesin.

Bir duy yardımıyla keklerin yarısının ortasını çıkarın.

 

Krem Şanti için mikser kabına 1 kutu (2 poşet) Kenton Krem Şantiyi  ve soğuk sütü ekleyip 3-4 dk çırpın. Krem Şantinin dörtte birini yuvarlak uç taktığınız Kenton Krema Sıkma Poşetine alın.

 

Çikolatalı sos için 200 ml kremayı ısıtıp ocaktan alın. Üzerine çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırın. Hazırladığınız sosu Kenton Dekorasyon Şişesine alın.

 

İlk kat olarak ortasını çıkarmadığınız keki alın. Sadece kenarlarına krem şantiyi sıkıp ikinci katı üzerine koyun. Pastanın kenarlarını ve üzerini krem şanti ile kaplayın. Kaseye 1 paket Kenton Karamelize Fındığı alın. Hazırladığınız pastaların her tarafını fındık ile kaplayın. Ortasına çikolatalı sosu dökün. Üzerini kalan krem şanti ile kaplayın. Karamelize fındığı serpip çikolatayı gezdirin. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra servise sunun.

 

Afiyet olsun.