ÇİKOLATALI MUFFİN | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

ÇİKOLATALI MUFFİN

Malzemeler

3 yumurta
¾ su bardağı toz şeker (bir su bardağından 2 parmak az)
1 su bardağı krema (200ml)
Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
100 g eritilmiş Kenton Kuvertür Bitter Çikolata
¾ su bardağı un (bir su bardağından 2 parmak az)
3 yemek kaşığı Kenton Kakao
1 paket Kenton Kabartma Tozu
1 paket Kenton Şekerli Vanilin

Üzerine
100 g iri kırılmış Kenton Kuvertür Bitter Çikolata

Hazırlanışı

Derin bir kaba yumurta ve toz şekeri ekleyip çırpın. Üzerine krema ve ayçiçeği yağı ilave edip çırpmaya devam edin. Eritilmiş Kenton Kuvertür Bitter Çikolata ilave edip çırpın. Un, Kenton Kakao, Kenton Kabartma Tozu ve Kenton Şekerli Vanilin ilave edip spatula ile karıştırın. İri kırılmış Kenton Kuvertür Bitter Çikolatanın yarısını hamura ekleyip karıştırın.

Muffin tepsisine muffin kağıtlarını dizin. Üzerine kek hamurunu paylaştırın. Kalan çikolatayı serpip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-18 dk pişirin.
Not: Bardak ölçüsü değişebilir, kıvamı yoğun bir kek hamuru kıvamında olmalı, eğer değil ise un ilave edebilirsiniz.

Afiyet olsun