Çilekli – Beyaz Çikolatalı Tiramisu | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

Çilekli – Beyaz Çikolatalı Tiramisu

Malzemeler

1 paket Kedi Dili
200 g çilek
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı su

Kreması için
500 ml (2,5 su bardağı ) süt
3 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı toz şeker
150 g labne peyniri
1 paket Kenton Şekerli Vanilin
80 g Kenton Kuvertür Beyaz Çikolata

Üzeri için
6-7 çilek
40 g rendelenmiş Kenton Kuvertür Beyaz Çikolata

Hazırlanışı

Çilekleri doğrayın. Sos tenceresine çilek, su, toz şeker ekleyip karıştırın. Orta ateşte 10 dk pişirin. Pişirdiğiniz çilekleri el blenderi ile ezin. Kreması için tencereye süt, yumurta sarısı, şeker ve un ekleyip koyulaşana kadar orta ateşte karıştırın. Ocağı kapatıp tencereye 1 paket Kenton Şekerli Vanilin ve 80 g Kenton Kuvertür Beyaz Çikolatayı ekleyip çikolata eriyene kadar karıştırın. Hazırladığınız kremayı ocaktan alıp kaseye alın. Kremanın ilk sıcaklığı gittikten sonra labne peyniri ilave edip karıştırın.

Kedi dillerini önce ılık olan çilekli suya batırıp dikdörtgen kaba dizin. Üzerine kaşık yardımıyla biraz daha (az olacak şekilde) çilek suyu gezdirin. Kremanın yarısını döküp yayın. Tekrar çilek suyuna batırdığınız kedi dilerini dizin. Daha sonra yine kaşık yardımıyla az çilek suyu gezdirin. Kalan kremayı da üzerine döküp yayın. Buzdolabında 5-6 saat dinlendirin. Servisden önce çilek dilimleri dizin ve rendelediğiniz Kenton Kuvertür Beyaz Çikolata serpin ve servise sunun.

Afiyet olsun.