ÇİLEKLİ CHEESECAKE | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

kenton tatlı şefi logo

ÇİLEKLİ CHEESECAKE

Malzemeler

Cheesecake Kreması için

5 adet Kenton Yaprak Jelatin

200 ml krema

150 g labne peyniri

1 çay bardağı Kenton Pudra Şekeri

Yarım su bardağı çilek püresi

1 paket Keton Şekerli Vanilin

 

 

Cheesecake Tabanı için

Bir buçuk paket yulaflı bisküvi

80 g eritilmiş tereyağı

 

Üzerine

1 çay bardağı çilek püresi

2 adet Kenton Yaprak Jelatin

3-4 çilek

çilekli-cheesecake

Hazırlanışı

Yulaflı bisküviyi un haline getirin. Üzerine eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırın. 22-24 cm lik çember kalıba bisküvili harcı yayıp bastırın. Buzdolabında katılaşana kadar bekletin.

 

Derin bir kaseye kremayı ekleyip çırpın. Üzerine Kenton Pudra Şekerini ekleyip çırpmaya devam edin. Labne peynirini ve Kenton Şekerli Vanilini ilave edin. Çilek Püresini de ekleyip çırpın. Çilek püresi için yıkadığınız çilekleri el blenderi kabına alıp pürüzsüz kıvamında olacak şekilde çekmeniz yeterli. Ayrı bir yerde 5 adet Kenton Yaprak Jelatini su dolu bir kaseye alıp yumuşaması için 2-3 dk bekletin. Yumuşamış olan Jelatinleri sudan çıkarıp suyunu süzün. Mikrodalga veya benmari usulü ile jelatinleri eritin. Hazırlamış olduğunuz kremanın içerisine erimiş olan Kenton Yaprak Jelatini de ekleyip çırpın.

 

Buzdolabından çıkarmış olduğunuz bisküvi tabanlarının üzerine cheesecake harcını paylaştırın. Buzdolabında 4- 5 saat bekletin.  Çilekli sos için çilek püresini ve yumuşatıp erittiğiniz Kenton Yaprak Jelatini ayrı bir kasede karıştırın. Buzdolabından çıkardığınız cheesecake üzerine sosu paylaştırın. Çilek dilimleri ile süsleyip buzdolabında 2 saat kadar dinlendirip servise sunun.

 

Afiyet olsun.