ÇİLEKLİ PASTA | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

kenton tatlı şefi logo

ÇİLEKLİ PASTA

Malzemeler

1 paket Kenton Pandispanya Karışımı

3 yumurta

2 yemek kaşığı Kenton Dark Kakao

8 yemek kaşığı su

3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

½ (yarım) kg orta boy çilek

 

Krema için

1 paket (2 poşet) Kenton Kaymak Tadında Krem Şanti

300 ml (1,5 su bardağı) buzdolabında soğutulmuş süt

100 g labne peyniri

 

Islatmak için

200 ml (1 su bardağı) süt

kaymak-tadında-şanti---çilekli-pasta

Hazırlanışı

Mikser kabına 1 paket Kenton Pandispanya Karışımı, 3 yumurta, 2 yemek kaşığı Kenton Dark Kakao, 8 yemek kaşığı su ve 3 yemek kaşığı ayçiçeği yağını ekleyip 6-7 dk çırpınız. Kenarlarını yağladığınız ve tabanına pişirme kağıdı serdiğiniz 20-22 cm lik kek kalıbına hamuru döküp önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 40-45 dk pişiriniz. Pişen keki fırından çıkarıp soğumaya bırakınız. Mikser kabına 1 paket (2 poşet) Kenton Kaymak Tadında Krem Şanti ve 300 ml (1,5 su bardağı) soğuk sütü ekleyip çırpınız. Üzerine suyunu süzdüğünüz labne peynirini de ekleyip 2 dk çırpınız. Soğumuş olan keki 2 ye kesiniz. Her katı fırça yardımıyla süt ile ıslatınız. İlk katın üzerine ince bir tabaka krema sürünüz. Kenarlarına yarıya böldüğünüz çilekleri diziniz. Ortasına kremayı krema sıkma poşeti yardımıyla veya kaşık yardımıyla koyunuz. 2. katı da üzerine koyunuz. Kalan kremayı pastanızın üzerine sürünüz. Kalan çilekler ile süsleyip buzdolabında 4-5 saat tercihen 1 gece dinlendirip servise sunabilirsiniz.

Afiyet Olsun.