Çilekli Pavlova | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

Çilekli Pavlova

Malzemeler

150 g Kenton Pudra Şekeri
1 tatlı kaşığı Kenton Mısır Nişastası
150 g yumurta akı
150 g toz şeker
2-3 damla limon suyu

Arasına
1 paket Kenton Pastacı Kreması
600 ml (3 su bardağı) soğuk süt
350 g Çilek

Hazırlanışı

Yumurta akını derin bir kaba alın. 2-3 dk çırpın. Üzerine toz şekeri ekleyip 5 dk çırpın. Kenton Pudra şekeri, limon suyunu ve Kenton Mısır Nişastası ekleyip en az 7-8 dk daha çırpın. Mereng kreması iyice katılaştıktan sonra çırpma işlemine son verin. Tepsiye yağlı kağıt serin. 2 tane 18 veya 20 cm büyüklüğünde daire çizin. Kağıdı ters çevirin. Merengi yuvarlak duy taktığınız Kenton Krem Şanti torbasına alın. Merengi 2 daireye paylaştırın. Önceden ısıtılmış 100 derecelik fırında 1 saat 20 dk pişirin. Pişme süresi tamamlandıktan sonra sönmüş fırında 10 dk daha bekleyin.

Krema için Kenton Pastacı Kreması kutusundan çıkan 2 poşeti derin bir kaba alın. Üzerine 3 su bardağı soğuk süt ekleyip 4-5 dk daha çırpın. Soğumuş olan bezeyi servis tabağına alın. Üzerine kremanın yarsını döküp yayın. Dilimlediğiniz çilekleri serpin. 2. Kat bezeyi koyun. Kalan kremayı döküp yayın. Kalan çilekleri serpin. Buzdolabında 1 saat dinlendirip servise sunun.
Not: Hatasız bir beze hazırlamak için mutfak tartısı kullanmanız önerilir.

Afiyet olsun.