Çilekli Rulo Pasta | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

Çilekli Rulo Pasta

Malzemeler

4 yumurta sarısı
4 yumurta beyazı
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
1 çay bardağı Kenton Mısır Nişastası
1 paket Kenton Şekerli Vanilin
6 yemek kaşığı sıcak su

Arası için
1 poşet Kenton Pastacı Kreması
1.5 su bardağı soğuk süt
8-9 adet iri boy çilek

Üzeri için
1 yemek kaşığı Kenton Pudra Şekeri
5-6 adet çilek

Hazırlanışı

Kaseye yumurta sarısı ve toz şekerini alıp çırpın. Yumurta sarısı beyazlaşmaya başlayınca azar azar sıcak su ekleyip çırpmaya devam edin. Un, Kenton Mısır Nişastası ve Kenton Şekerli Vanilin ekleyip tekrar çırpın. Ayrı bir kasede yumurta beyazlarını kar beyazı haline gelinceye kadar çırpın. Yumurta sarılı harcı azar azar ekleyip yumurta beyazı sönmeyecek şekilde spatula ile karıştırın. Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye kek harcını döküp yayın. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 14-15 dk pişirin. Pişirdiğiniz keki fırından alın. Keki altındaki pişirme kağıdı ile birlikte tezgaha alın. Üzerine başka bir pişirme kağıdı koyup ters çevirin. Keke yapışmış olan pişirme kağıdını dikkatli bir şekilde kekten alın. Alttaki pişirme kağıdı yardımıyla bastırmadan rulo yapın ve soğumaya bırakın.

Kenton Pastacı kremasını kaseye alın. Üzerine soğuk süt döküp çırpın. Soğumuş olan rulo keki açın. Üzerine kremayı sürün. Uzun kenarına çilekleri dizin. Dikkatli bir şekilde rulo yapın. Buzdolabında 2 saat dinlendirin. Dinlendirdiğiniz rulo kekin üzerine çay süzgeci yardımıyla Kenton Pudra şekeri serpip çilek ile süsleyin ve servise sunun.
Not: Daha yoğun bir kremalı rulo pasta hazırlamak isterseniz 2 poşet Kenton Pastacı Kreması ve 3 su bardağı soğuk süt ile hazırlayabilirsiniz.

Afiyet olsun.