Çilekli Tart | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

Çilekli Tart

Malzemeler

1 paket Kenton Kurabiye Karışımı
20 g Kenton Dark Kakao
1 yumurta
75 g oda ısısında yumuşamış tereyağı veya margarin

Çikolatalı krema için
200 g Kenton Bitter Çikolata Kuvertür
200 ml sıvı krema

Üzeri için
1 yemek kaşığı Kenton Dark Kakao
250 g çilek
2-3 dal taze nane yaprakları

Hazırlanışı

Derin bir kaba tart hamuru için gerekli olan malzemeleri alıp pürüzsüz olana dek yoğurun. Un serptiğiniz tezgaha hamuru alın. Üzerine az un serpip merdane ile tart kalıbı büyüklüğünde açın. Açtığınız hamuru yağladığınız tart kalıbına koyup yerleştirin. Üzerine çatal yardımıyla delikler açın. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 20-25 dk pişirin. Pişirdiğiniz tart tabanını fırından alıp soğutun.

Kreması için krema ve Kenton Bitter Çikolata Kuvertürü derin bir kaba alın. Benmari usulü veya mikrodalga eritip karıştırın. Tart tabanın üzerine döküp yayın. Buzdolabında 2 saat bekletin.

Krema katılaştıktan sonra buzdolabından çıkarın. Çay süzgeci yardımıyla Kenton Dark Kakao serpin. Kalp şeklinde kestiğiniz çilek dilimleri ve nane yapraklarıyla süsleyin. Dilimleyip servise sunun.

Afiyet olsun