ÇİLEKLİ YULAFLI TART | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

ÇİLEKLİ YULAFLI TART

Malzemeler

Tart tabanı için
1 çay bardağı Kenton Karamelize Fındık
2 su bardağı yulaf ezmesi
1 yumurta akı
80 g eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın

Kreması için
1 poşet Kenton Çilekli Toz Krem Şanti
80 g eritilmiş Kenton Kuvertür Beyaz Çikolata
2/3 su bardağı çilek püresi
100 g labne peyniri

Üzeri için
8-10 adet çilek
1-2 dal taze nane

Hazırlanışı

Kaseye eritilmiş ılık tereyağı, toz şeker ve tarçın ekleyip çırpıcı ile karıştırın. Yumurta akını ilave edip çırpmaya devam edin. Yulaf ezmesi ve Kenton Karamelize Fındık ekleyip karıştırın. Pişirme kağıdı serili 20 cm lik kelepçeli kek kalıbına yulaflı harcı döküp yayın. Kaşığın tersi veya tabanı düz bir bardak ile iyice bastırın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin. Pişirdiğiniz tartı fırından alıp soğutun.

Derin bir kaseye çilek püresi, labne peyniri ve 1 poşet Kenton Çilekli Toz Krem Şantiyi mikser ile çırpın. Üzerine 80 g eritilmiş Kenton Kuvertür Beyaz Çikolatayı da ekleyip tekrar çırpın. Soğumuş olan yulaflı tart tabanının üzerine kremayı döküp yayın. Buzdolabında en az 4-5 saat bekletin. Kreması katılaşmış olan Çilekli Yulaflı Tartın üzerini çilek dilimleri ve nane yaprakları ile süsleyip servise sunun.
Püf Noktası; Tart tabanının dağılmaması için pişirmeden önce mutlaka birbirini sıkıca sarması için üzerini kaşık veya bardak ile bastırın.

Afiyet olsun