Malzemeler
1 paket Kenton Çiya Tohumlu Ve Ay çekirdekli Ekmek Karışımı
1.5 su bardağı ılık su
2 çay kaşığı tuz (isteğe bağlı)
Üzeri için:
2-3 yemek kaşığı su
Hazırlanısı
Kaseye 1 paket Kenton Çiya Tohumlu Ve Ay çekirdekli Ekmek Karışımı, kutudan çıkan 1 paket Kenton Instant Maya, 2 çay kaşığı tuz (isteğe bağlı) ve su ekleyip elinize az yapışan bir hamur kıvamını alana dek yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru un serptiğiniz tezgaha alıp biraz daha yoğurun. Hafif yağladığınız veya pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine hamuru alın. Üzerini hafif nemli bir bez ile örterek 50-60 dk mayalandırın. Mayalanan hamurun üzerine keskin bir bıçak veya jilet yardımıyla çizik atarak şekil verin. Hamurun üzerine fırça yardımıyla su sürün. Fırına dayanıklı küçük bir kaba su koyup fırına verin. Fırının ısısını 200 dereceye getirip 10 dk bekletin. Isınmış olan fırına ekmeği verin. Yaklaşık olarak 35-40 dk pişirin. Pişirdiğiniz ekmeği fırından alıp iyice soğuttun. Dilimler halinde servise sunun.
Afiyet olsun.
