Malzemeler
Hamuru için;
1 su bardağı un (200ml)
1 yemek kaşığı Kenton Kakao
1 çay kaşığı şeker
1 fiske tuz
70 gram tereyağı
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
3 adet yumurta
Üzerindeki kıtır hamur için;
85 gram tereyağı
1 su bardağından 2 parmak eksik un
1 çay bardağı esmer şeker
1 yemek kaşığı Kenton Kakao
Kreması için;
4 su bardağı süt (800ml)
4 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı Kenton Buğday Nişastası
Yarım su bardağından biraz fazla şeker
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket Kenton Şekerli Vanilin
1 paket Kenton Sade Krem Şanti
Yarım paket krema
Üzeri için;
Kenton Pudra Şekeri
Hazırlanışı
Hamurunun hazırlanışı için; bir tencereye süt, su, şeker, tuz ve tereyağı koyup, kaynama noktasına getirin. Sonra içine un ve Kenton Kakao’yu eleyerek koyup, hızlıca karıştırın, topak kalmayacak şekilde 5 dakika pişirin. Mikser ile çırparak hamuru iyice soğutun sonra içine tek tek yumurtaları kırarak karıştırın. Yumurtaların büyüklüğüne göre hamurun kıvamı değişebilir yumurtaları tek tek ekleyip, çırpmak önemli. Hamurun kıvamı krema kıvamına geldiyse sıkma torbasına koyup, fırın kağıdı serili fırın tepsisine aralıklı olarak sıkın. Kıtır hamurun hazırlanışı için; yumuşamış tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelene kadar mikser ile çırpın. Unu ve Kenton Kakao’yu ekleyip, hamuru hazırlayın. İki yağlı kağıt arasında merdane ile hamuru ince bir şekilde açın. Buzlukta 10 dakika bekletin. Tepsiye sıktığınız hamurlardan biraz daha büyük olacak şekilde yuvarlak bir aparat ile hamurları kesin. Kestiğiniz hamurları sıktığınız hamurların üzerine yerleştirip önceden ısıtılmış 175 derece fırının orta rafında 15 dakika pişirin, fırının derecesini 165 dereceye indirip 30 dakika da bu şekilde pişirin. Kremasının hazırlanışı için; bir tencereye un, Kenton Buğday Nişastası, yumurta sarısı, şeker , Kenton Şekerli Vanilin ve sütü koyup orta ateşte karıştırarak pişirin. Kıvam alınca ocağı kapatıp içine tereyağı ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Soğuyan kremaya mikser ile iyice çırpıp bir paket Kenton Sade Krem Şanti ve krema ekleyip kıvamı açılana kadar çırpın. Kıvamı koyu olursa bir miktar daha krema ekleyebilirsiniz.
Soğuyan cream puffların üst kısmı keskin bir bıçakla kesin. Kremayı bir sıkma torbasına koyup cream puffların içlerini doldurun, kesilen kapaklar kremanın üzerine yerleştirin. Üzerini Kenton Pudra Şekeri ile süsleyin.
Dolapta bir gece dinlendirip, servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.